TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Foxconn stänger fabriker i Shenzhen

På grund av corona-utbrott upphör all tillverkning under en kortare tid.

forfatter
Publicerad 2022-03-14 - 16:26

Det kan mycket väl vara så att vi här hemma i Sverige betraktar covid-19 som ett avslutat kapitel. Under alla omständigheter definieras sjukdomen inte längre som samhällskritisk.

Men i Kina, där man sedan början av corona-pandemin har haft nolltolerans mot smittan, börjar baksidan av ZeroCovid-medaljen att visa sig.

I bland annat Hong Kong exploderar smittan och framför allt många äldre hamnar på sjukhus för att de inte har vaccinerat sig. Vaccinationer har inte haft lika hög prioritet, i stället har myndigheterna helt fokuserat på att hålla smittan nere.

Läs också Rädd för corona? Lyssna på musik! Forskning: Ingenting fungerar bättre än musik mot corona-skräck.

Omikron-varianten är dock så smittsam att inte ens kinesernas strikta corona-politik kan stoppa spridningen.

Även i Shenzhen, en grannstad till Hongkong, ökar antalet smittade, vilket har fått de kinesiska myndigheterna att delvis stänga ner miljonstaden.

Detta drabbar företaget Foxconn, som bland annat är kända för att äga fabrikerna som tillverkar Apples iPhone och andra produkter. Detta rapporterar Reuters.

Myndigheter har bett lokalbefolkningen att hålla sig inomhus och har infört ett masstestsystem för att begränsa spridningen av viruset. Som ett resultat av avstängningen kommer Foxconn att pausa sin verksamhet tills vidare, men företaget har meddelat att det finns backup-planer för att kompensera för eventuella förseningar.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
iPhone 14 försenas av kinesiska covid-restriktioner Minst en iPhone 14-modell blir tre veckor försenad av den kinesiska covid-19-nedstängningen.
Nytt och smart från Huawei Innovativa produkter för hälsosam livsstil
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Bäst iPad Air hittills Apples senaste iPad Air gör nästan att iPad Pro får svårt att hävda sig som bästa surfplattan på marknaden. Tyvärr bygger skärmen fortfarande på gammal teknik.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Sony lanserar ny toppmobil för entusiaster Den nya Android-mobilen satsar extra mycket på video och foto.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend