Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Foxconn stänger fabriker i Shenzhen

På grund av corona-utbrott upphör all tillverkning under en kortare tid.

Skrivet av / 2022-03-14 - 16:26
Foxconn stänger fabriker i Shenzhen

Det kan mycket väl vara så att vi här hemma i Sverige betraktar covid-19 som ett avslutat kapitel. Under alla omständigheter definieras sjukdomen inte längre som samhällskritisk.

Men i Kina, där man sedan början av corona-pandemin har haft nolltolerans mot smittan, börjar baksidan av ZeroCovid-medaljen att visa sig.

I bland annat Hong Kong exploderar smittan och framför allt många äldre hamnar på sjukhus för att de inte har vaccinerat sig. Vaccinationer har inte haft lika hög prioritet, i stället har myndigheterna helt fokuserat på att hålla smittan nere.

Läs också Rädd för corona? Lyssna på musik! Forskning: Ingenting fungerar bättre än musik mot corona-skräck.

Omikron-varianten är dock så smittsam att inte ens kinesernas strikta corona-politik kan stoppa spridningen.

Även i Shenzhen, en grannstad till Hongkong, ökar antalet smittade, vilket har fått de kinesiska myndigheterna att delvis stänga ner miljonstaden.

Detta drabbar företaget Foxconn, som bland annat är kända för att äga fabrikerna som tillverkar Apples iPhone och andra produkter. Detta rapporterar Reuters.

Myndigheter har bett lokalbefolkningen att hålla sig inomhus och har infört ett masstestsystem för att begränsa spridningen av viruset. Som ett resultat av avstängningen kommer Foxconn att pausa sin verksamhet tills vidare, men företaget har meddelat att det finns backup-planer för att kompensera för eventuella förseningar.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen