Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Den nya Galaxy S23-serien lanseras 1 februari

Första fysiska Galaxy Unpacked-evenemanget på tre år.

Av / 2023-01-11 - 20:30
Den nya Galaxy S23-serien lanseras 1 februari

Då är coronapandemin äntligen över även i tech-branschen. Samsung har haft strikta koronaregler för alla sina globala anställda de senaste åren. Inklusive febermätare vid ingångarna till de lokala Samsung-kontoren, tak på hur många som får befinna sig på kontoret samtidigt, testskyldighet för alla anställda som har rest utomlands, maskskyldighet långt efter resten av samhället slopade masktvånget etc.

Och det har gått mer än tre år sedan Samsung senast lanserade en ny mobil med ett fysiskt Galaxy Unpacked-evenemang. Förra gången var februari 2020, då Samsung bland annat lanserade den första Galaxy Z Flip-mobilen. Sedan dess har alla lanseringar skett virtuellt.

Men i år återvänder den koreanska elektronikjätten till den verkliga världen med lanseringen av den nya Galaxy S23-serien, som kommer att äga rum vid ett fysiskt evenemang den 1 februari. Platsen är San Francisco, men alla Samsung-fans kommer att kunna följa lanseringen från sin mobil eller dator, inklusive via Samsungs YouTube-kanal.

Så blir Samsung Galaxy S23-serien… kanske

Naturligtvis finns det många rykten om den kommande Galaxy S23-serien. Inklusive att vi kommer att se tre smartphones igen i år: Galaxy S23, Galaxy S23+ och Galaxy S23 Ultra.

Samsung Galaxy S23
Enligt flera läckta bilder av de kommande telefonerna i Galaxy S23-serien kommer S23 och S23+ att förlora den distinkta kameramodulen. (Foto: Slashleaks)

När det gäller design kommer särskilt Galaxy S23 Ultra knappast att kunna särskiljas från förra årets modell, medan Galaxy S23 och Galaxy S23+ kommer att förlora den distinkta kameramodulen som var karakteristisk för designen av de senaste årens modeller.

Läs också Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.

Där Galaxy S-modellerna på den europeiska marknaden under de senaste åren har baserats på Samsungs egna Exynos-systemkretsar, kommer de nya modellerna tydligen med Snapdragon 8 Gen 2-kretsar från Qualcomm runt om i världen, inklusive på våra breddgrader. Detta är ett ihärdigt rykte som vi skrev om redan i somras.

Ett annat ihållande rykte är att Samsung Galaxy S23 Ultra levereras med en helt galen kamerasensor på hela 200 megapixel.

Hur mycket av ovanstående som visar sig vara sant vet vi strax efter den 1 februari klockan 19, svensk tid, när Galaxy Unpacked 2023 äger rum. Självklart täcker vi lanseringen här på Ljud & Bild.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen