De mest populära funktionerna blir tillgängliga för fler

Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.
Annons
Annons
forfatter

Hur vet stora företag egentligen vad konsumenterna vill ha? Tja, bland deras vanligaste verktyg finns algoritmer som bedömer vad enskilda användare eller hela målgruppen kommer att tycka, baserat på tidigare beteenden (t.ex. Netflix). Eller så använder man sig av fokusgrupper, där utvalda konsumenter får svara på djuplodande frågor om nya produkter – och deras svar och känslomässiga reaktioner observeras, mäts och vägs in i minsta detalj.

Eller … så kan man bara fråga dem direkt vad de vill ha, och det är precis vad Samsung har gjort när den koreanska elektronikjätten utvecklat den så kallade Fan Edition av Galaxy S20.

Frågorna har funnits på diverse sociala medier och resultatet har blivit en mobiltelefon med de mest populära funktionerna från Galaxy S20-serien, fast till ett mer överkomligt pris.

– Galaxy S20 FE är en del av S20-familjen och en riktig premium-smartphone, men till ett pris som gör den tillgänglig för fler. Vi har lyssnat på våra Galaxyanvändare och inkluderat de mest uppskattade funktionerna i S-serien såsom trippelkamera, 5G, display med 120 Hz och ett stort batteri som du kan lita på hela dagen. Dessutom kommer den i hela sex exklusiva färger så att alla kan hitta en modell som passar just dem, säger Sebastian Wirhed, Produktchef mobiltelefoner på Samsung Electronics Nordic.

Samsung Galaxy S20 FE finns i sex färger. På bilden syns Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavender och Cloud Navy. (Foto: Peter Gotschalk)

Konfiguration från översta hyllan

Skärmens uppdateringsfrekvens är samma dynamiska 120 Hz som vi har sett i de dyrare modellerna i Galaxy Note 20-serien, medan storleken är 6,5 tum.

Samsung Galaxy S20 FE finns i två versioner med LTE respektive 5G. Den dyrare 5G-versionen har Qualcomms Snapdragon 865-processor och den rena 4G/LTE-versionen har Samsungs egen Exynos 990-processor. Batterikapaciteten är hela 4500 mAh och den nya mobilen stöder både 25-watts snabbladdning (laddare måste köpas separat) samt 15-watts trådlös laddning.

Med andra ord är den grundläggande konfigurationen fullt i klass med Samsungs något dyrare ”riktiga” S20-modeller, fast med ett ännu större batteri och en något lägre skärmupplösning (2400 x 1080).

Kameran är inte på samma nivå som de nästan absurda specifikationerna för exempelvis Galaxy S20 Ultra, men det går att klara sig med mindre. FE-modellen är utrustad med tre linser (12 Mp ultravidvinkel, 12 Mp huvud och 8 MP tele) samt optisk bildstabilisering och 3x optisk zoom plus 30x hybridzoom.

Den nya kameran stöder naturligtvis nattläge och Samsungs egen uppfinning ”Single Take”, där alla kamerorna fyras av på samma gång.

Pris och tillgänglighet

Mobilen finns i olika versioner med 128 respektive 256 GB, som kan byggas ut till 1 TB med externt microSD-kort.

Samsung Galaxy S20 FE kan förbokas från den 23:e september och har säljstart den 2:a oktober med ett rekommenderat pris på 7 500 kronor för 4G-version och 8 500 kronor för 5G-redo version. Den finns i färgerna Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavender, Cloud Mint, Cloud Navy och Cloud White.

Specifikationer

  • Operativsystem: Android 10
  • Skärm: 6,5-tums Dynamic AMOLED 120 Hz, FHD + (2400 x 1080), 407 ppi
  • Processor: Samsung Exynos 990 7 nm 64 bitar octacore/Snapdragon 865 7 nm 64 bitar octacore
  • Minne: 6-8 GB RAM / 128 GB lagring (+ microSD upp till 1 TB)
  • Kameror: 12 Mp f/1,8 med OIS + 12 Mp f/2,2 123 ° ultravidvinkel + 8 Mp f/2,4 tele med OIS (primär) / 32 Mp f/2,2 (front)
  • Trådlöst: 5G Sub6 el. 4G/LTE, 802.11a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
  • Mått/vikt: 159,8 x 74,5 x 8,4 mm/190 g
  • Batteri: 4500 mAh, 25 W snabbladdning + 15 W trådlös laddning
  • Webb: samsung.dk

 

/ registrera dig för att läsa den här artikeln gratis

Var vänlig bekräfta innan du registrerar dig

Jag accepterar Ljud & Bilds villkor. Jag vill ta emot nyhetsbrev och information, som skickas ut ett par gånger i månaden. Jag kan när som helst avregistrera mig.

eller registrera dig via e-post

Glömt lösenordet? Ange din e-postadress, så får du ett mail med en länk så att du kan ange ett nytt lösenord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Earins nya öronsnäckor lovar bättre bas och ljudkvalitet än konkurrenterna
Förutom PC-datorer i olika storlekar och viktklasser lanserar HP hörlurar.
Lagom till CES 2021 har JBL presenterat sina hörlursnyheter.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-avkodning och hörlursförstärkare.
Framför allt blir OnePlus 9 en betydande uppgradering jämfört med OnePlus 8, men skärmarna är inte så annorlunda mot förra året.
Hörlurarna Nova H1 är gjorda för kvinnor och andra som gillar att smycka sig med örhängen.
Liten sub med oanade krafter.
En av Netflix mest populära filmer någonsin får snart en (eller flera) uppföljare.
Det behövs inga speciella super-öron för att höra skillnad på hifi-utrustning. Alla med någorlunda bra hörsel kan göra det. Det handlar om teknik och lite övning.
I framtiden ska de två kinesiska mobiltelefontillverkarna utveckla produkter gemensamt.
Nu kan du se fram emot mer pompa och ståt, intriger och sex bland societeten på 1800-talet.
Reporter-version med Kevlar.
Ännu en gång flyttas premiären av den 25:e Bond-filmen fram.
Nya smarta lås som du kan prata med – och som kan prata med dina andra smarta enheter.
Med ännu en global aktör på den nordiska marknaden hårdnar kampen om strömningsabonnenterna.