Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Asus Zenfone 10 kommer 29 juni

Asus har satt ett datum för lanseringen av Zenfone 10, som blir en kompaktmodell med Snapdragon 8 Gen 2.

Av / 2023-06-08 - 15:07
Asus Zenfone 10 kommer 29 juni

Nu har Asus satt ett datum för nästa generation av deras flaggskeppsmobil, Zenfone. Asus Zenfone 10 kommer ut på marknaden 29 juni.

Även om Asus är en av de pyttesmå aktörerna på mobilmarknaden har de lyckats göra några mycket intressanta mobiler.  Zenfone 9 var en av de bästa Android-mobilerna 2022.

Trogen traditionen använder pressmeddelandet diffusa termer, men lovar ett förbättrat kamerasystem och nya mjukvarufunktioner för bildförbättring.

Läs också En liten bit dynamit Zenfone 9 kör om alla märkesmobiler med en prestanda i high-end-klassen till premiumpris. Och kameran är helt galen.

Men vad vi både kan läsa och se på bilden är att Zenfone 10, precis som sin föregångare, kommer att vara en kompaktmodell. Processorplattformen kommer uppenbarligen att vara Snapdragon 8 Gen 2, som är en av de snabbaste mobila processorerna just nu.

Pressmeddelandet nämner inga konkreta data för kamerasystemet. Men eftersom en gimbal finns med på teaserfotot, räknar vi med att Asus även denna gång har integrerat en gimbal i huvudoptiken för bildstabilisering. Under åren har Asus gjort sig ett namn med ganska uppfinningsrika konstruktioner för kamerasektionen. Som den roterande kamerabryggan i Zenfone 6 och 7 Pro. Men gimbalen i Zenfone 9 fungerade faktiskt och gjorde det möjligt att ta bilder och spela in video även under svåra förhållanden.

Läs också Asus bästa mobil någonsin Asus har tagit klivet ända upp till highend-klassen med en tungviktsmobil som kan mäta sig med de allra bästa på marknaden. Är det Asus tur nu?

Utöver detta lovar Asus ”avancerade AI-funktioner” i både användargränssnittet och kamerafunktionerna.

Vi återkommer till dig med ett test av Zenfone 10 när vi får chansen att lägga vantarna på den.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen