Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Asus lanserar ny Zenfone 8-serie

Både den kompakta Zenfone 8 och kameramobilen Zenfone 8 Flip är baserade på Qualcomms Snapdragon 888-processor.

Även om Asus inte riktigt är ett stort namn mobilbranschen så gör det taiwanesiska märket utmärkta telefoner. Vi har testat åtskilliga av dem – nu senast Asus Zenfone 7 Pro, som fick oss att tappa hakan förra året.

Därför ser vi fram emot att testa de två nya mobilerna som Asus just har lanserat.

Både Zenfone 8 och Zenfone 8 Flip, som de två nya modellerna i Zenfone 8-serien heter, har Android 11, Qualcomm Snapdragon 888 5G Mobile Platform samt Samsung AMOLED-skärmar med Delta-E <1 färgnoggrannhet. Skärmarna är dessutom HDR10+-certifierade.

Asus Zenfone 8

Detta är den mindre modellen med 5,9-tums skärm i FHD+-upplösning och en uppdateringshastighet på 120 Hz. Ljusstyrkan är hela 1 000 nits.

Den fickvänliga designen har valts för att ge användare som inte gillar stora mobiler ett alternativ som enkelt kan skötas med en hand.

Annons

Zenfone 8 är den första Zenfone-telefonen som är IP 68-certifierad.

Asus Zenfone 8

Asus Zenfone 8 (Foto: Asus)

Under skärmen sitter ett 4000 mAh-batteri samt 8 GB eller 16 GB LPDDR5 RAM och antingen 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme.

På baksidan hittar vi en 64 Mp Sony IMX686-kamera med autofokus, dual pixel och optisk bildstabilisering. Ultravidvinkelkameran med 12 Mp Sony IMX363-sensor kan bland annat leverera detaljerade makroinspelningar, lovar Asus.

Frontkameran har 12 Mp och dual pixel-autofokus.

Annons

Asus Zenfone 8 Flip

Den lite större kameramobilen med 6,7-tums skärm och FHD+-upplösning får nöja sig med 90 Hz uppdateringshastighet.

Å andra sidan har den ett 5000 mAh-batteri (vilket är nödvändigt för att driva den större skärmen) och som namnet antyder en unik Flip-kamera (en motorstyrd flip-up-modul) med trippelkamera som kan ta bilder åt båda håll. Av samma anledning har mobilskärmen inget hål för en frontkamera.

 

Asus Zenfone 8 Flip

Asus Zenfone 8 Flip (Foto: Asus)

Huvudkameran är en Sony IMX686 64 Mp-vidvinkelkamera med dual-pixel phase-detection för ultrasnabb fokusering, Quad Bayer-teknik och förbättrad ljuskänslighet.

Annons

En sekundär ultravidvinkelkamera drivs av en Sony IMX363-sensor och klarar makrofoto på så korta avstånd som 4 cm. Den tredje kameran är en 8 Mp telelins som har 3x optisk zoom och sammanlagt upp till 12x zoom och sömlösa övergångar mellan kamerorna under fotografering.

Zenfone 8 Flip har 8 GB LPDDR5 RAM och 256 GB inbyggt lagringsutrymme.

Pris och tillgänglighet

Både Asus Zenfone 8 och Zenfone 8 Flip är tillgängliga nu.

Zenfone 8 kostar från 7 000 kornor och Zenfone 8 Flip kostar 8 500 kronor.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.