Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple Watch-uppdatering ökar strömförbrukningen

Tar batteriet i din Apple Watch slut oväntat fort? Apple är på gång med åtgärder.

Av / 2023-11-07 - 11:22
Apple Watch-uppdatering ökar strömförbrukningen

För två veckor sedan släppte Apple watchOS 10.1 för sina smarta klockor. Uppdateringen innehöll den nya dubbeltryck-gesten som gör att man kan hantera klockan utan att behöva röra skärmen. Många kastade sig därför över uppdateringen för att prova finessen själva. Det var nog lite förhastat, för nu visar det sig att uppdateringen även hade negativa effekter.

Så snart som veckan efter började rapporter strömma in på forum som Reddit och i Apples supportforum om att klockan dränerar batteriet på rekordtid. Det framfördes många teorier om vad det kunde bero på och vad man kunde göra åt det.

Det ser ut som att det är en kombination av mjukvaror som ställt till det. I utvecklar-dokumentationen för iOS 17.1 skriver Apple att den uppdateringen bland annat fixar ”ökad strömförbrukning kan uppstå när en Apple Watch med watchOS 10.1 paras med en iPhone med iOS 17.0”. Men tydligen räcker inte det, utan Apple tvingas även släppa en uppdatering av watch OS. Detta enligt ett memo som Apple skickat ut till sina serviceverkstäder, avslöjar Macrumors.

Läs också Till sist en snabbare Apple Watch Senaste Appleklockan har fått fler hästkrafter men inga nya spännande sensorer.

Problemet ska drabba de senaste modellerna som Apple Watch series 9 och Apple Watch Ultra 2, men även äldre modeller som Apple Watch series 4. Det finns inga uppgifter om när Apple släpper uppdateringen till klockorna.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Rulla till toppen