Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple lanserar spatial video på iPhone 15 Pro

Nu kan du uppdatera din iPhone om du vill spela in 3D-videor för Apple Vision Pro.

Av / 2023-12-13 - 11:47
Apple lanserar spatial video på iPhone 15 Pro

Apple har tillkännagivit en ny funktion för iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max, nämligen inspelning av så kallad spatial video. Den nya funktionen är en del av iOS 17.2 och gör det möjligt för användare att spela in videor i ett nytt rumsligt format.

Kort sagt kan användare av iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max nu spela in videor i 3D efter att ha uppdaterat sin telefon till den senaste versionen av iOS. Videorna spelas in i 1080p-upplösning med 30 bilder per sekund.

Läs också Apple Vision Pro försenad Det avancerade MR-headsetet kommer inte alls i januari och du kommer inte att gilla beskedet

Rumsliga videor visas som vanliga 2D-videor på iPhone och andra enheter, men kommer att finnas tillgängliga i 3D på den kommande Apple Vision Pro. Inspelningarna kommer att vara tillgängliga på användarens alla enheter genom iCloud-synkronisering, säger Apple i ett pressmeddelande.

Användare av iPhone 15 Pro och 15 Pro Max kan redan nu börja spela in 3D-videor för kommande Apple Vision Pro. (Foto: Apple)

Att den nya funktionen lanseras redan nu – flera månader innan Apple Vision Pro kommer ut på marknaden – gör det möjligt för användare att spela in och spara spatial video som är redo att användas på den nya plattformen.

Läs också Adjö Lightning-kontakt! Ett par trevliga förbättringar men kommer folk verkligen stå i kö för att uppgradera sin 14 Pro Max?
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen