TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Apple har slut på reservdelar

Apple släpar efter med reparationer.

forfatter
Publicerad 2022-06-23 - 16:37

Komponentkrisen skapar inte bara leveransproblem för nya produkter från Apple, som har svårt att producera tillräckligt med iPhones, iPads och Mac-datorer. Elektronikjätten lider också av flaskhalsar för reservdelar. Butiker och verkstäder får för närvarande skjuta upp reparationer och skicka hem kunder med trasiga enheter, skriver Winfuture.de.

Läs också Snart kan du laga din iPhone själv Från och med nästa år kommer Apple att sälja originalreservdelar till privata användare samt erbjuda verktyg och användarguider så att man kan reparera sin iPhone själv.

Kunder som själva vill reparera sina defekta Apple-produkter får också se sig snuvade på grund av komponentbrist.

I synnerhet är leveranser från Kina försenade. Kunder kan till exempel få vänta i månader på en ny skärm för 16-tums Macbook Pro, skriver Macrumors. Också leveransen av batterier, tangentbord och chassin har drabbats av förseningar.

Läs också Enklare att få din iPhone reparerad Apple utvidgar iPhone-reparationstjänsterna i hela Europa.

Än så länge verkar problemet främst vara begränsat till USA, men de globala flaskhalsarna riskerar också att drabba svenska konsumenter inom en snar framtid.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ut ur mörkret Om du är trött på bildbrus och matta, urvattnade färger, är Logitech Litra Glow en billig lösning.
Dell-datorer för vardagliga behov Förnuft och återvunna material är ledorden för Dell Inspirons nya modeller för skrivbordet och ryggsäcken.
Inga reservdelar: Kunder får vänta i flera månader Apple släpar efter med reparationer.
Dell XPX med större minimalism 2022-generationen av Dell XPS 13 ultrabook bantad 1,8 gånger på insidan.
Koloss på lerfötter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 är ett bra exempel på en god idé som är dåligt genomförd.
Philips: Två datorskärmar för arbete och fritid Hemmakontor eller bortakontor? Philips datorskärmar har inbyggt ljud och kamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend