TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Fler Apple-verkstäder i Sverige

Apple utvidgar iPhone-reparationstjänsterna i hela Europa.

forfatter
Publicerad 2020-07-14 - 12:21

Apple utvidgar sitt Independent Repair Provider Program, så att fler kunder kan få tillgång till reparationstjänster. Med systemet kan företag av alla storlekar erbjuda reparationer av iPhone med original-reservdelar från Apple.

Efter lanseringen av systemet i USA förra hösten har fler än 140 oberoende reparationsföretag anslutit sig, med fler än 700 nya platser dit kunderna kan vända sig. Och nu kan även företag i Kanada och Europa ansluta sig.

Det betyder i praktiken att det kommer bli betydligt enklare för konsumenterna att byta ut batteriet eller en spräckt skärm på sin iPhone på en auktoriserad verkstad. Något som krävs för att garantin ska gälla.

”Vi är glada att kunna utöka vårt Independent Repair Provider Program till fler platser i USA och till företag i olika delar av Europa och Kanada” säger Apples Chief Operating Officer Jeff Williams, i ett pressmeddelande från Apple.

Han fortsätter:
”När kunder behöver reparationer vill vi att de ska ha många olika alternativ som inte bara passar deras behov utan även garanterar deras iPhone-enheters säkerhet och kvalitet så att telefonerna går att använda så länge som möjligt.”

Independent Repair Provider Program tillgängligt för europeiska företag

Efter den lyckade lanseringen i USA kan oberoende reparationsverkstäder i 32 europeiska länder och Kanada nu ansöka om att delta i ApplesIndependent Repair Provider Program. Det är kostnadsfritt att gå med och utbildningen är gratis för nya företag.

Alla verkstäder i systemet har tillgång till samma originalreservdelar, verktyg, reparationshandböcker och diagnosverktyg som auktoriserade Apple-serviceställen och Apple Store-butiker.

Du kan kontrollera om ett företag är med i systemet på support.apple.com/repair/verify-repair-provider

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
En liten bit dynamit Zenfone 9 kör om alla märkesmobiler med en prestanda i high-end-klassen till premiumpris. Och kameran är helt galen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend