Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple introducerar Self Service Repair 2022

Från och med nästa år kommer Apple att sälja originalreservdelar till privata användare samt erbjuda verktyg och användarguider så att man kan reparera sin iPhone själv.

Av / 2021-11-28 - 14:13
Apple introducerar Self Service Repair 2022

Hittills har vanliga konsumenter varit tvungna att titta in på en auktoriserad Apple-verkstad om kameran eller skärmen på den dyra iPhonen har gått sönder.

Men nyligen meddelade Apple mycket överraskande att de från och med början av nästa år kommer att låta alla kunder som känner sig kompetenta nog att reparera sin egen iPhone 12 eller iPhone 13 – och det inkluderar möjligheten att köpa originalreservdelar direkt från Apple samt få tillgång till originalverktyg och användarmanualer.

Apples nya ”självhjälpsbutik” kommer att erbjuda mer än 200 individuella reservdelar och verktyg. (Foto: Apple)

Till en början kommer det nya så kallade Self Service Repair-programmet bara att vara gälla amerikanska användare, men under 2022 kommer flera länder att få tillgång. Man ska också kunna köpa reservdelar för att reparera sin Mac-dator själv, så länge den är utrustad med Apples egen M1-processor.

Apple börjar lite lugnt med att ge användarna en möjlighet att byta skärm, batteri och kamera på sin iPhone, och kunder som lämnar tillbaka begagnade delar för återvinning får rabatt på sitt köp.

Det framgår dock inte av priserna på guiderna och reservdelarna blir. Därför vet vi inte heller om det lönar sig för användarna att försöka göra reparationerna själva.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen