TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Apple introducerar Self Service Repair 2022

Från och med nästa år kommer Apple att sälja originalreservdelar till privata användare samt erbjuda verktyg och användarguider så att man kan reparera sin iPhone själv.

forfatter
Publicerad 2021-11-28 - 14:13

Hittills har vanliga konsumenter varit tvungna att titta in på en auktoriserad Apple-verkstad om kameran eller skärmen på den dyra iPhonen har gått sönder.

Men nyligen meddelade Apple mycket överraskande att de från och med början av nästa år kommer att låta alla kunder som känner sig kompetenta nog att reparera sin egen iPhone 12 eller iPhone 13 – och det inkluderar möjligheten att köpa originalreservdelar direkt från Apple samt få tillgång till originalverktyg och användarmanualer.

Apples nya ”självhjälpsbutik” kommer att erbjuda mer än 200 individuella reservdelar och verktyg. (Foto: Apple)

Till en början kommer det nya så kallade Self Service Repair-programmet bara att vara gälla amerikanska användare, men under 2022 kommer flera länder att få tillgång. Man ska också kunna köpa reservdelar för att reparera sin Mac-dator själv, så länge den är utrustad med Apples egen M1-processor.

Apple börjar lite lugnt med att ge användarna en möjlighet att byta skärm, batteri och kamera på sin iPhone, och kunder som lämnar tillbaka begagnade delar för återvinning får rabatt på sitt köp.

Det framgår dock inte av priserna på guiderna och reservdelarna blir. Därför vet vi inte heller om det lönar sig för användarna att försöka göra reparationerna själva.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Både analogt och smart Med nya klockan vivomove Trend blandas analog stil med smarta funktioner
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi hade gärna velat ha ett färdigt test av den senaste Samsung-toppmobilen till dig. Men Samsung sa nej. Och den koreanska elektronikjätten är långt ifrån den enda elektroniktillverkaren som lider av tvångssyndrom.
Alla nya Samsung Galaxy S23-modeller har Snapdragon Samsung lanserar tre nya mobiler med toppspecifikationer. Telefonerna finns att köpa redan idag.
lbpluss
Når nästan ända fram En riktigt bra träningsklocka som har allt. Inklusive katastrofal batteritid och hög prislapp.
OnePlus bekräftar överraskande iPad-konkurrent OnePlus Pad kommer lanseras den 7 februari
Följ Ljud & Bild