IFA 2014

Vi har klämt på Note 4, Note Edge, Gear S och Gear VR
Annons
Annons
forfatter

Alla fakta från lanseringen hittar du här

2014-09-03 16.31.42

 

Trots att Galaxy Note 4 blivit aningen tyngre och tjockare känns den i praktiken som den gamla modellen. Den nya Quad HD skärmen är verkligen fantastiskt skarp och även om det var svårt att ge något definitivt besked i den färgglatt ljussatta utställningen så verkar färgerna än mer livfulla än förr.

 

2014-09-03 16.43.54

 

Baksidans fuskläder känns minst lika bra som förr, men om man gillar det är kanske en smaksak.

Det pratades en del om kameran i presentationen men vad som inte framgick särskilt tydligt är att den faktiskt har fått riktig optisk bildstabilisering. Det borde göra den snabbare att ta bilder med i svåra förhållanden och ge ett bättre resultat.

 

2014-09-03 16.44.29

 

Med tanke på hur populärt det är med selfies så var det också kul att höra att man gjort en hel del åt frontkameran. Den är både betydligt ljusstarkare än förr och har bättre vidvinkel. Och om det inte räcker kan man ta panorama-bilder och få med alla sina vänner, vilket verkade fungera över förväntan.

2014-09-03 16.38.17

 

Varianten kallad Galaxy Note Edge var mer en parentes då det inte verkar troligt att den ska släppas i Skandinavien.

 

P1220526

 

Det är dock en kul idé som vi hoppas att Samsung gör någonting av. Det verkar praktiskt att kunna ha ett verktygsfält på sidan.

2014-09-03 16.36.49

 

Desto roligare var det att få prova Galaxy Gear S som vi först fick se bilder på för några dagar sedan. Vi gillar de analoga klockorna man kan välja mellan, så att man ser lite mindre nördig ut i sociala sammanhang.

Gränssnittet är smidigt och funktionerna verkar vettiga. Frågan är bara om den står sig mot kommande konkurrenter som lär ha bra många fler inbyggda sensorer.

 

2014-09-03 16.37.05

 

Och det är så klart en stor fördel att man inte måste vara kopplad till en mobil. Däremot är frågan om det inte är lite dumt att man ändå måste ha en Samsung-mobil för att få igång Gear. Nog finns det folk med andra märken på mobilen som skulle vilja ha en?

 

2014-09-03 16.37.38

 

Den känns riktigt bra på handen men den är fortfarande en aning för tjock för att vara elegant nog att ersätta en vanlig klocka. Den har åtminstone ett laddningsbleck på baksidan så att man inte måste stoppa in en sladd.

2014-09-03 16.45.54

 

Den roligaste nyheten var utan tvekan den mobila VR-hjälmen Gear VR som byggts i samarbete med Ocolus. Smart att helt enkelt stoppa in en Note 4 i en hållare!

 

2014-09-03 16.40.55

 

På plats kunde man prova olika virtuella världar och spel. Vi måste säga att man har lyckats bra med att skapa en trovärdig 3D-värld och den högupplösta mobilskärmen gav en fullt trovärdig omgivning. Riktigt häftigt, vi vill prova mer!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Annons
Annons

Läs också

CAT har begränsat antalet coola funktioner i sin bästa toughphone – men har förbättrat kvaliteten.
Med ett mycket mer attraktivt pris än sist är Xiaomi tillbaka som det prissmarta alternativet.
Fitbit Sense är utmärkt på det mesta, men misslyckas med några grundläggande saker.
Den minsta modellen i iPhone 12-serien är också den billigaste. iPhone 12 mini är faktiskt smått genialisk
Nio nya kinesiska teknikföretag nu blockerade från amerikanska investerare
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Samsung har just bjudit in media till årets första Galaxy Unpacked presentation.
Xiaomi Mi 11 har just lanserats på den kinesiska marknaden. Telefonen är den första i världen baserad på Qualcomms senaste processor.
Renaults ikoniska småbil blir elektrisk, men du får vänta tills du kan köpa den.
När lanseringsfesten hålls på nätet kan man lika gärna passa på att göra något extravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Succéförfattaren till ”Bosch” kommer med en ny serie på Netflix.
Är batteriet dåligt i din Sonos Move? Nu kan du byta ut det själv.
Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Trappar upp kampen mot Sonos med nya Sound Bar 550.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Användbart 35 mm-objektiv till Sonys fullformatkameror.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.