Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Billiga hemmabioprojektorer

Epson släpper tre projektorer för hemmabruk som ger en mycket maffigare biobild än någon TV klarar av.

Av / 2014-09-07 - 22:57
Billiga hemmabioprojektorer

Ibland spelar storleken roll. Till exempel när man ska titta på film. Det är inte säkert att 47 tum räcker – en projektor som ger en dubbelt eller tredubbelt så stor bild kan ge helt andra filmupplevelser.

Epsons tre hemmabioprojektorer kan det. Den minsta EH-TW570 kostar 7 000 kronor och har bara 720 linjers upplösning, men det räcker gott för många filmälskare. Dessutom är den så billig, liten och ljusstark att den passar i de flesta rum.

TW750 stöder 3D och Epson berättar att lampan har en livslängd på 6 000 timmar i eko-läge..

De två andra modellerna vänder sig mer mot entusiaster. EH-TW6600 för 16 000 kronor och den trådlösa versionen EH-TW6600W för 19 000 kronor ger dig full 1080-HD på väggen eller duken och stöder också 3D.

De ska vara enkla att använda, säger Epson, och har linsförskjutning så att du enklare ska hitta en bra plats för dem och få en bra bild.

6600 och 6600W har Epsons färgjustering och sju färglägen som du kan välja mellan.

Projektorerna går att köpa från och med i september.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen