Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2019: vidvinkelzoom till Nikon Z

Nikkor Z 14-30mm f4 passar perfekt till Nikons spegellösa systemkameror.

Skrivet av / 2019-01-08 - 13:50
CES 2019: vidvinkelzoom till Nikon Z

Efter vårt test av Nikon Z7 har vi väntat på fler objektiv än de tre som redan finns till det spegellösa Z-systemet. Nu har Nikon släppt nyheten om Nikkor Z 14-30mm f4 S, som är en kompakt vidvinkelzoom till fullformatkamerorna i Z-serien.

Lägg märke till det – relativt – platta frontelementet. Det gör det möjligt att använda 82 mm-filter utan att behöva krångla med filterhållare.

Zoomen passar till en rad olika användningsområden. Till exempel, landskap, gatubilder, arkitektur och interiörer, men även till video.

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Objektivet kan dras ihop för att ta mindre plats, och öppnas genom att vrida zoomringen. Det är vädertätat och förhållandevis lätt och kompakt, med Nikons antireflex-nanokristallbeläggning och programmerbar inställningsring (fokus eller bländare).

Nikkor Z 14-30mm f4 S kommer i april och kostar då 15 000 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen