Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2019: Sony-soundbar med imponerande bas utan subwoofer

Sony HT-X8500 har Dolby Atmos och simulerar ljud på höjden utan extra högtalarelement.

Av / 2019-01-08 - 21:42
CES 2019: Sony-soundbar med imponerande bas utan subwoofer

Idag fick vi en demonstration av Sonys nya HT-X8500 i Las Vegas. Det här är den billigaste soundbar-högtalaren hittills som stöder Dolby Atmos och DTS:X. Den har ingen extern subwoofer men Sony har jobbat hårt för att få ut det mesta ur de små baselementen.

Soundbar-högtalaren spelade med en förvånansvärt tight bas och målade dessutom upp en stor ljudbild som bredde ut sig både längst fram och längst bak, och dessutom från taket. Sonys demo gav oss en riktig aha-upplevelse med ett Atmos-demoklipp där ett löv föll från ett träd och svävade i luften ovanför oss. Ett klipp från den nya Jumanji-filmen levererade också varorna på ett mer övertygande sätt än vi har hört hittills från en ljudlimpa i den här klassen.

Det bör påpekas att Sony har haft gott om tid på sig att installera högtalaren i rummet och fått till en bra och dämpad akustik med relativt låg takhöjd – och ett levande och hårt tak som reflekterade ner klangen mot våra huvuden. Det är inte säkert att vi kommer att kunna upprepa samma känsla i ett vanligt vardagsrum när vi så småningom får in soundbar-högtalaren för test. Det återstår att se!

En sak är säker: HT-X8500 lär vara ett uppskattat komplement i vardagsrummet, eftersom många vill ha bra ljud till en vettig peng men vägrar att ha en ful subwoofer-klump på vardagsrumsgolvet.

Tillgänglighet

Något pris har vi inte fått, men nya HT-X8500 ska kosta mindre än HT-XF9000 som ligger kring 4 000 kronor. I slutet av mars kommer den till butikerna.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Rulla till toppen