Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2019: Nu blir dörrögat digitalt

Ut med det gamla titthålet och in med den nya digitala lösningen Ring Door View Cam, som förbättrar säkerheten för alla som bor i lägenhet.

Skrivet av / 2019-01-08 - 10:28
CES 2019: Nu blir dörrögat digitalt

Märket Ring har redan lanserat ett antal digitala säkerhetslösningar för hemmet som vanliga konsumenter kan installera hemma utan experthjälp. Inklusive Ring Video Doorbell 2, som vi testade strax före jul.

Men om du bor i en lägenhet kan det fortfarande vara svårt att få tillstånd att installera säkerhetskameror och videobaserade ringklockor, så Rings produkter har främst varit riktade mot husägare och de som bor i villa.

Ända tills nu. För på CES 2019 i Las Vegas har Ring just lanserat Door View Cam, ett digitalt dörröga som ersätter den gamla analoga dörrkikaren.

Foto: Ring
Foto: Ring

Enligt Rings pressmeddelande ska den nya intelligenta säkerhetsenheten vara enkel att installera och man behöver inte borra i eller byta ut dörren.

För att installera enheten tar man helt enkelt bort det gamla dörrögat, monterar Door Cam View på båda sidorna av dörren, sätter in de uppladdningsbara batterierna och den flyttbara frontplattan. Sedan har man bytt ut det gamla dörrögat mot en smart säkerhetskamera, utlovar Ring in sitt pressmeddelande.

Foto: Ring
Foto: Ring

Ring Door View Cam har rörelsesensor, tvåvägs samtalsfunktion, HD-video, mörkerseende, utbytbart uppladdningsbart batteri samt en sensor som märker om det händer något utanför dörren.

Enligt Ring kommer Door View Cam till Sverige under 2019. Priset blir 2 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen