Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2019: Grym gaming-laptop från Asus

Asus senaste bärbara spelmodell heter ROG Mothership. Vi vill ha en!

Skrivet av / 2019-01-08 - 10:23
CES 2019: Grym gaming-laptop från Asus

Med ROG Mothership tar Asus den bärbara speldatorn till nya höjder. Åttonde generationens i9-processor ger den snabbaste databehandlingen. Kombinera detta med det grymmaste grafikkortet som finns till bärbara datorer – Nvidia GeForce RTX 2080 – så vet du att du har ett monster.

Asus utsände visar oss ROG Motherships coolaste funktion.

På högkant

Det speciella med Mothership är att i stället för att ligga på bordet, så att luftventilerna pekar ner mot bordet, är den gjord för att stå på högkant. Skärmen är integrerad i själva datorn. Sedan fäller man ut tangentbordet, så har man en spelklar dator! Tangentbordet kan dessutom hakas loss helt, då kommunicerar det trådlöst via Bluetooth (eller så kan man använda USB-kabel), vilket sägs ske nästan helt utan fördröjning (latency). Gamers kan alltså tryggt använda tangentbordet i trådlöst läge.

17,3-tums IPS

Skärmen är en 17,3 tum stor IPS-panel. Traditionellt har IPS-tekniken haft en uppdateringshastighet som ansetts för långsam för spel, men det gäller inte den här 144 Hz-skärmen som har 3 ms responstid. Den kan dessutom visa 80 procent av DCI-P3:s färgrymd, mycket mer än färgrymden som hittills varit standard (Rec.709). Vilket innebär att man lugnt kan säga att Mothership har koll på färgerna.

När det gäller minnet kan datorn utrustas med upp till 64 GB (DDR4 SDRAM 2666 MHz) och det går också att få den med hela 1,5 TB lagring av snabbaste flash-typen (PCIE3.0).

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen