TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nya topplurar från Bowers & Wilkins

B&W lovar ännu bättre hörlursljud tack vare nya element med carbonmembran.

forfatter
Publicerad 2022-09-28 - 17:10

Bowers &Wilkins slog huvudet på spiken med sina brusreducerande Px7 S2-hörlurar. Det menade vår hörlursexpert Geir Nordby. Och nu har det kommit en ännu bättre toppmodell från det brittiska Hi-Fi-företaget.

Den nya modellen heter logiskt nog Bowers & Wilkins Px8, och den bygger på   tekniken i sin föregångare, men med uppgraderat ljud, design och finish.

Inuti öronkåporna hittar vi specialdesignade och vinklade element med carbon dome-membran som ska ge lägre distorsion och ännu högre ljudkvalitet.

Läs också Fantastiskt ljud från B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.
BW Px7 S2 Graabein

De nya over-ear-hörlurarna finns i ljusbrun och svart finish och det utlovas “nya lyxiga material med gjutna aluminiumarmar, diamantslipade metalldetaljer och nappaläder-beklädnad.” Vilket man också kan förvänta sig, eftersom priset har ökat betydligt.

Px8 har samma aktiva brusreduceringsteknik som Px7 S2-modellen, och liksom den använder Px8 Qualcomms trådlösa aptX Adaptive och aptX HD-teknik för att säkerställa bättre ljudkvalitet via Bluetooth. Den nya AptX Lossless stöds dock inte så långt vi kan se. Den levereras också med både USB-C-kabel och 3,5 mm minijack-kabel, så det är också möjligt att ansluta hörlurarna direkt i en hi-fi-förstärkare.

BW-Px8-Product-8-Black-1x1-1 BW-Px8-Product-8-Tan-1x1-1 BW-Px8-Product-9-Black-1x1-1 BW-Px8-Product-9-Tan-1x1-1
<
>
Bowers & Wilkins Px8 fås i svart och ljusbrunt. (Foto: Bowers & Wilkins)

Px8 använder samma aktiva brusreduceringsteknik som Px7 S2 för att effektivt utesluta oönskat oväsen. Totalt sex mikrofoner arbetar tillsammans för att ge bästa resultat. Bland annat har de två externa mikrofonerna flyttats närmare varandra, och vinkeln på varje mikrofon har justerats för att förbättra röstupptagningen och minska vindkänsligheten.

Uppdaterad app ger fler möjligheter

Vid lanseringen av Px8 rullas en stor uppdatering av Bowers & Wilkins Music app ut. Appen ger Px8-användare möjlighet att strömma musik direkt från mobilen till hörlurarna, där Deezer, Qobuz och TIDAL alla stöds. Samma funktionalitet rullas också ut till ägare av Px7 S2.

Pris och tillgänglighet

Bowers & Wilkins Px8 kan köpas på Hi-Fi Klubben till ett pris av 7 498 kronor.

2 svar på ”Nya topplurar från Bowers & Wilkins”

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Ananas i öronen Bang & Olufsen har gjort en ny specialutgåva av sina EX-öronproppar. Den här gången i ananasgult.
De coolaste hörlurarna under 5000 kronor? De kinesiska hörlurarna FiiO FT3 kan vara det häftigaste som producerats i denna prisklass.
lbpluss
Storm i ett vattenglas Argon Audio Quiet Storm ser ut som dyrare hörlurar. Men ljudet matchar inte utförandet.
lbpluss
Mer behöver inte proffs betala Beyerdynamic DT 900 Pro X passar både proffs och entusiaster, de är lätta att använda med billig utrustning och de låter mycket dyrare än vad de är.
Hörlurar för musikälskare De ser ut som förut, men ljudet är bättre än någonsin i Sennheisers senaste hörlurar.
Följ Ljud & Bild