Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nya topplurar från Bowers & Wilkins

B&W lovar ännu bättre hörlursljud tack vare nya element med carbonmembran.

Av / 2022-09-28 - 17:10
Nya topplurar från Bowers & Wilkins

Bowers &Wilkins slog huvudet på spiken med sina brusreducerande Px7 S2-hörlurar. Det menade vår hörlursexpert Geir Nordby. Och nu har det kommit en ännu bättre toppmodell från det brittiska Hi-Fi-företaget.

Den nya modellen heter logiskt nog Bowers & Wilkins Px8, och den bygger på   tekniken i sin föregångare, men med uppgraderat ljud, design och finish.

Inuti öronkåporna hittar vi specialdesignade och vinklade element med carbon dome-membran som ska ge lägre distorsion och ännu högre ljudkvalitet.

Läs också Fantastiskt ljud från B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.

De nya over-ear-hörlurarna finns i ljusbrun och svart finish och det utlovas ”nya lyxiga material med gjutna aluminiumarmar, diamantslipade metalldetaljer och nappaläder-beklädnad.” Vilket man också kan förvänta sig, eftersom priset har ökat betydligt.

Px8 har samma aktiva brusreduceringsteknik som Px7 S2-modellen, och liksom den använder Px8 Qualcomms trådlösa aptX Adaptive och aptX HD-teknik för att säkerställa bättre ljudkvalitet via Bluetooth. Den nya AptX Lossless stöds dock inte så långt vi kan se. Den levereras också med både USB-C-kabel och 3,5 mm minijack-kabel, så det är också möjligt att ansluta hörlurarna direkt i en hi-fi-förstärkare.

BW-Px8-Product-8-Black-1x1-1 BW-Px8-Product-8-Tan-1x1-1 BW-Px8-Product-9-Black-1x1-1 BW-Px8-Product-9-Tan-1x1-1
<
>
Bowers & Wilkins Px8 fås i svart och ljusbrunt. (Foto: Bowers & Wilkins)

Px8 använder samma aktiva brusreduceringsteknik som Px7 S2 för att effektivt utesluta oönskat oväsen. Totalt sex mikrofoner arbetar tillsammans för att ge bästa resultat. Bland annat har de två externa mikrofonerna flyttats närmare varandra, och vinkeln på varje mikrofon har justerats för att förbättra röstupptagningen och minska vindkänsligheten.

Uppdaterad app ger fler möjligheter

Vid lanseringen av Px8 rullas en stor uppdatering av Bowers & Wilkins Music app ut. Appen ger Px8-användare möjlighet att strömma musik direkt från mobilen till hörlurarna, där Deezer, Qobuz och TIDAL alla stöds. Samma funktionalitet rullas också ut till ägare av Px7 S2.

Pris och tillgänglighet

Bowers & Wilkins Px8 kan köpas på Hi-Fi Klubben till ett pris av 7 498 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

2 reaktioner på ”Nya topplurar från Bowers & Wilkins”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

0
Rulla till toppen