Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Lyxiga öronproppar från Bang & Olufsen

Bang & Olufsen lovar att Beoplay EX är deras mest mångsidiga trådlösa öronproppar hittills.

Av / 2022-04-19 - 16:51
Lyxiga öronproppar från Bang & Olufsen

Till Bang & Olufsen hör ofta en stor känsla av lyx. Beoplay EX är inget undantag, åtminstone om vi ska tro bilderna. Propparna lägger sig ovanför Beoplay E8 i pris och kvalitet och ska alltså betraktas som en syskonmodell till flaggskeppshörlurarna Beoplay HX och gaming-headsetet Beoplay Portal.

Beoplay EX skiljer sig från tidigare Bang & Olufsen-proppar genom att de har utstickande mikrofoner. Precis som Apples AirPods Pro, fast här är mikrofonerna fyrkantiga i stället för runda. Den nya modellen är designad av Thomas Bentzen, som lovar att formen och den lilla storleken ”säkrar komfortabel och stabil användning i timmar, utan behov av justeringar.”

BO Beoplay EX lifestyle3

B&O Beoplay EX. Foto: Bang & Olufsen

Statement-produkt

Med en spegelliknande glasfront och en ring av borstad aluminium satsar den danska lyxtillverkaren på att Beoplay EX ska vara en ”statement-produkt”. Öronpropparna finns i färgerna Black Anthracite (svart), Gold Tone (guld) och Anthracite Oxygene (svart och blå) och säljs med ett matchande laddfodral i borstad aluminium som är i praktisk fickstorlek.

BO Beoplay EX Anthracite Oxygen3 scaled 1 BO Beoplay EX black4 scaled 1 BO Beoplay EX gold3 scaled 1
<
>
Foto: Bang & Olufsen

Stora högtalarelement

B&O utlovar ett riktigt lyxljud i Beoplay EX, bland annat från stora 9,2 mm högtalarelement – de största Bang & Olufsen någonsin har haft i en trådlös öronpropp. Det vanliga brukar vara 6-8 millimeter, så vi räknar med att de här propparna inte har några problem att flytta all luft som behövs i basregistret.

Adaptiv, aktiv brusreducering väljer den bästa mängden brusreducering i alla situationer – detta kan naturligtvis stängas av om du vill.

BO Beoplay EX gold 989x989 1 BO Beoplay EX black2 989x989 1 BO Beoplay EX Anthracite Oxygen 989x1058 1
<
>
Anthracite Oxygen. Foto: Bang & Olufsen

Upp till 20 timmars speltid

Totala speltiden med batterierna anges vara 20 timmar, inklusive laddning från fodralet. Enbart propparna håller i sex timmar, med ANC. Mer behöver man inte, tycker vi.

Det finns tre mikrofoner i varje öronpropp, för bästa möjliga brusreducering och samtalsljud. En separat ”röstfunktionalitet” är inbyggd, vi räknar med att det innebär så kallad medhörning, så att du hör din egen röst genom öronpropparna när du pratar. Praktiskt.

BO Beoplay EX gold Graabein 2
Foto: Geir Gråbein Nordby

Multipoint

Öronpropparna har Bluetooth 5.2, alltså den senaste versionen, som gör de kan kopplas till två enheter samtidigt. Även känd som en flerpunktsanslutning, vilket innebär att du kan spela musik från din mobiltelefon, som automatiskt pausas om ett Zoom-samtal startas på din PC. Till exempel.

Tack vare IP57-certifiering är Beoplay EX både damm- och vattentäta, vilket också innebär att de tål saltvatten.

BO Beoplay EX Anthracite Oxygen4 989x556 1 BO Beoplay EX gold4 989x557 1 BO Beoplay EX black 989x557 1
<
>
Foto: Bang & Olufsen

Beoplay EX: Pris och tillgänglighet

Bang & Olufsen Beoplay EX kostar 4 200 kronor och släpps 5. maj.

Mer info: bang-olufsen.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Rulla till toppen