TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Lyxiga öronproppar från Bang & Olufsen

Bang & Olufsen lovar att Beoplay EX är deras mest mångsidiga trådlösa öronproppar hittills.

forfatter
Publicerad 2022-04-19 - 16:51

Till Bang & Olufsen hör ofta en stor känsla av lyx. Beoplay EX är inget undantag, åtminstone om vi ska tro bilderna. Propparna lägger sig ovanför Beoplay E8 i pris och kvalitet och ska alltså betraktas som en syskonmodell till flaggskeppshörlurarna Beoplay HX och gaming-headsetet Beoplay Portal.

Beoplay EX skiljer sig från tidigare Bang & Olufsen-proppar genom att de har utstickande mikrofoner. Precis som Apples AirPods Pro, fast här är mikrofonerna fyrkantiga i stället för runda. Den nya modellen är designad av Thomas Bentzen, som lovar att formen och den lilla storleken ”säkrar komfortabel och stabil användning i timmar, utan behov av justeringar.”

BO Beoplay EX lifestyle3

B&O Beoplay EX. Foto: Bang & Olufsen

Statement-produkt

Med en spegelliknande glasfront och en ring av borstad aluminium satsar den danska lyxtillverkaren på att Beoplay EX ska vara en ”statement-produkt”. Öronpropparna finns i färgerna Black Anthracite (svart), Gold Tone (guld) och Anthracite Oxygene (svart och blå) och säljs med ett matchande laddfodral i borstad aluminium som är i praktisk fickstorlek.

BO Beoplay EX Anthracite Oxygen3 scaled 1 BO Beoplay EX black4 scaled 1 BO Beoplay EX gold3 scaled 1
<
>
Foto: Bang & Olufsen

Stora högtalarelement

B&O utlovar ett riktigt lyxljud i Beoplay EX, bland annat från stora 9,2 mm högtalarelement – de största Bang & Olufsen någonsin har haft i en trådlös öronpropp. Det vanliga brukar vara 6-8 millimeter, så vi räknar med att de här propparna inte har några problem att flytta all luft som behövs i basregistret.

Adaptiv, aktiv brusreducering väljer den bästa mängden brusreducering i alla situationer – detta kan naturligtvis stängas av om du vill.

BO Beoplay EX gold 989x989 1 BO Beoplay EX black2 989x989 1 BO Beoplay EX Anthracite Oxygen 989x1058 1
<
>
Anthracite Oxygen. Foto: Bang & Olufsen

Upp till 20 timmars speltid

Totala speltiden med batterierna anges vara 20 timmar, inklusive laddning från fodralet. Enbart propparna håller i sex timmar, med ANC. Mer behöver man inte, tycker vi.

Det finns tre mikrofoner i varje öronpropp, för bästa möjliga brusreducering och samtalsljud. En separat ”röstfunktionalitet” är inbyggd, vi räknar med att det innebär så kallad medhörning, så att du hör din egen röst genom öronpropparna när du pratar. Praktiskt.

BO Beoplay EX gold Graabein 2
Foto: Geir Gråbein Nordby

Multipoint

Öronpropparna har Bluetooth 5.2, alltså den senaste versionen, som gör de kan kopplas till två enheter samtidigt. Även känd som en flerpunktsanslutning, vilket innebär att du kan spela musik från din mobiltelefon, som automatiskt pausas om ett Zoom-samtal startas på din PC. Till exempel.

Tack vare IP57-certifiering är Beoplay EX både damm- och vattentäta, vilket också innebär att de tål saltvatten.

BO Beoplay EX Anthracite Oxygen4 989x556 1 BO Beoplay EX gold4 989x557 1 BO Beoplay EX black 989x557 1
<
>
Foto: Bang & Olufsen

Beoplay EX: Pris och tillgänglighet

Bang & Olufsen Beoplay EX kostar 4 200 kronor och släpps 5. maj.

Mer info: bang-olufsen.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Självformande proppar från Logitech Individuellt formgjutna öronproppar har hittills varit reserverat för professionella musiker. Logitech har hittat en lösning som verkar genial.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
Är detta världens bästa hörlurar? När vi först hörde flaggskepps-hörlurarna Focal Utopia för några år sedan blev vi stumma. Över detaljerna. Över närvaron. Nu blir de förnyade. Och ännu bättre?
Den perfekta lindansaren Jabra Elite 5 är ett par utmärkta trådlösa öronproppar i mellanklassen.
Dina hörlurar förtjänar den här FiiO K9 Pro ESS driver snudd på alla hörlur och har dessutom alla digitala och analoga ingångar du behöver. Bluetooth också!
Kontorsutrustning behöver inte vara grå Logitech lanserar nya webbkameror och headset för kontoret - i fräscha färger
Följ Ljud & Bild