Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

ATH-TWX9: Helt trådlös toppmodell från Audio-Technica

ATH-TWX9 är ett par helt trådlösa öronproppar med extra hög ljudkvalitet samt omslutande 360-ljud.

Av / 2023-03-04 - 15:43
ATH-TWX9: Helt trådlös toppmodell från Audio-Technica

Audio-Technica ATH-TWX9 är ett par nya, påkostade öronsnäckor som borde vara lika bra för film och spel, som musik och samtal. Med stöd för Sonys 360 Reality Audio kan de återge en 360-graders ljudbild, vilket känns mer som att det är utanför och runt lyssnarens huvud.

ath-twx9 01- scaled
Foto: Audio-Technica

Lossless ljud?

Extra spännande är att de stöder Snapdragon Sound. Detta är en Qualcomm-teknik som stöder förlustfri CD-kvalitet genom aptX Lossless. Det står inte i specifikationerna att TWX9 faktiskt stöder aptX Lossless, bara aptX Adaptive. Men eftersom Lossless är en del av Adaptive-paketet, och det också står i specifikationerna att de stöder upp till 96 kHz upplösning, utgår vi från att de faktiskt stöder Lossless.

Elementen är av ganska genomsnittlig storlek på 5,8 mm, men den japanska tillverkaren har designat dessa från grunden för att återge en utökad frekvensnivå – särskilt högst upp, med mer detaljer i musiken.

Läs också JBL har tänkt på allt JBL Tour Pro 2 är ett par trådlösa öronproppar som är rena multikonstnärerna. Det finns nästan ingenting de inte kan!

Låg latens

När Audio-Technica betonar spel i pressmeddelandet på sina nya ATH-TWX9-öronsnäckor betyder det att de har arbetat med ljudfördröjningen som har kännetecknat tidigare öronsnäckor. De har tidigare haft klassens längsta fördröjning, vilket gör att en bilkrasch på skärmen hörs nästan en hel sekund efteråt!

För det första har TWX9 individuell överföring till vänster och höger öra, vilket bör ge bättre stabilitet och även lägre ljudfördröjning när du tittar på video och spelar. Dessutom finns det ett separat Low Latence-läge, som justeras i A-T Connect-appen. Om du behöver ännu lägre fördröjning.

ath-twx9_overview_top- scaled
Foto: Audio-Technica

Brusreducering

Brusreducering finns i fem steg, och du kan optimera detta för miljön runt dig genom att röra vid sensorn på den vänstra öronsnäckan.

På samma sätt finns det en funktion för omgivande ljud som låter dig höra miljön runt dig, liksom din egen röst. Perfekt för att prata med andra, och den relaterade medhörnings-funktionen (sidoton) låter dig höra din egen röst under telefon- och videosamtal.

Läs också Unika hörlurar De här hörlurarna både ser fantastiska ut och låter bra. Och har ett utseende som bara instrumentmakare kan åstadkomma.
ATH-TWX9_lifestyle 2- scaled
Foto: Audio-Technica

Audio-Technica ATH-TWX9: Pris och tillgänglighet

Öronsnäckorna, som är regn- och stänksäkra motsvarande IPX4, kostar enligt importören 3800 kronor och kommer att finnas i lager närmare sommaren.

Mer info: audio-technica.com

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen