Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Wilson Audio Submerge subwoofer

Den här lådan lovar saftig djupbas, men gräver också ett djupt hål i din plånbok!

Av / 2024-03-06 - 17:18
Wilson Audio Submerge subwoofer

Stora golvhögtalare och subwoofers i high-end-klassen har blivit en specialitet för amerikanska Wilson Audio Specialties Inc, som grundades av framlidne David A. Wilson 1974. Nu är högtalarföretaget tillbaka på scenen med en helt ny subwoofer med det passande namnet Submerge.

Wilson Audio sysslar inte med små och billiga kompakthögtalare. Den amerikanska tillverkaren har dessutom ännu inte lanserat några egna hörlurar: Kanske lika bra det, för det skulle förmodligen bli några blytunga boxningshjälmsliknande huvudhögtalare, med allvarlig belastning på huvud- och nackmusklerna!

Wilson Audio Submerge i färgen Ivory. (Foto: Wilson Audio)
Läs också Wilson Audio visar ny modell av Sasha Teknik från dyrare modeller spiller över på Sasha V.

Wilson Submerge subwoofer

Den nya subwoofern riktar sig till basälskande hi-fi- och hemmabioentusiaster med djupa fickor. Submerge är rent fysiskt en storebror till ”lilla” Loke, med ett något större kabinett och baselement (12 tum / 305 mm). Samtidigt har förstärkareffekten ökat från 500 till 1600 watt!

Namnet ”Submerge” är passande i det här fallet, eftersom Wilson-subwoofern på allvar dyker ner i basfrekvenserna. Den är konstruerad för att hjälpa kräsna hi-fi-högtalare i området 20-100 Hertz.

Subwoofern har en förinställd DSP som är noggrant kalibrerad för kabinettet och baselementet, men har också analoga kontroller för Gain, Phase och crossover-frekvens. Vid användning av externa processorer kan DSP även stängas av (Bypass-inställning), och anslutningsmöjligheterna omfattar analoga RCA- och XLR-ingångar och utgångar, vilket också gör det möjligt att koppla ihop flera subwoofrar.

Kabinettet mäter 77 x 46 x 63 cm (H x B x D) och är tillverkat av Wilsons ”X-material” och ”S-material”, medan baselementen och förstärkaren är monterade på aluminiumplattor. Den väger drygt 115 kilo och står på solida spikes.

Subwoofern finns i en mängd olika högblanka färger, som naturligtvis kommer att tilltala Wilson-fans, samt olika färger för högtalargrillen. Standardfärgerna är ljusgrå, mörkgrå och svart, men Submerge finns också i specialfärger mot en extra kostnad – som den livfulla orange Bergamot Pearl eller klarröda Ruby Red.

Läs också Kolla in den här subwoofern! LōKē är en kompakt sub – men inte speciellt liten!

Pris och tillgänglighet

Wilson Audio Submerge är tillgänglig för beställning nu i mars. Förutom att den här subwoofern gräver djupt i basfrekvenserna gör den också ett stort hål i din ekonomi. De nordiska priserna är ännu inte kända, men startpriset i Europa är satt till 36 000 euro eller drygt 404 000 kronor. Ny bil eller ny sub? PS Audio är distributör i Norden.

PS! För att komplettera en Wilson-surroundinstallation har tillverkaren nyligen även lanserat de väggmonterade bakhögtalarna Alida CSC och centerhögtalaren WASAE.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen