TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

LG avslöjar soundbar-priserna

Letar du efter en nytt Atmos-soundbar? Nu vet vi vad LG:s nya 2021-modeller kostar.

forfatter
Publicerad 2021-05-04 - 14:32

En soundbar är som bekant det effektivaste sättet att förbättra TV-ljudet och vill du ha en riktigt häftig ljudupplevelse kan vi rekommendera en soundbar med Dolby Atmos 3D-ljud – och allra helst en subwoofer som ger lite extra tryck till ljudeffekterna.

LG har redan börjat släppa årets nya TV-modeller och snart kommer det också en liten lavin av nya soundbar-högtalare från dem. Eller rättare sagt: några av modellerna skulle egentligen redan ha kommit hit!

De flesta av LG:s soundbar-högtalare får HDMI eARC för enkel och högupplöst anslutning till TV:n. (Foto: LG)

LG soundbar 2021

Alla 2021-modeller från LG stöder både Dolby Atmos och DTS:X. Detta innebär att de förutom att simulera ljud runt lyssnaren även ska ge en känsla av att ljud kommer från taket. Så kallat objektbaserat surroundljud, där föremål i ljudbilden placeras mer exakt i ett tredimensionellt rum. Toppmodellen SP11RA har dessutom trådlösa bakhögtalare.

HDMI-ingången stöder både 4K och HDR inklusive Dolby Vision, och ljudreturkanalen i HDMI-utgången är av typen eARC (enhanced Audio Return Channel), som stöder högupplöst ljud.

Flera av modellerna är också certifierade med Hi-Res Audio och stöder musikuppspelning med 24 bit/96 kHz-ljudkvalitet. Bluetooth finns också för att underlätta strömning.

Årets toppmodell LG SP11R har en 7.1.4 Dolby Atmos-konfiguration med höjdkanaler fram och bak (Foto: LG)

Pris och tillgänglighet

LG har tidigare meddelat att de tänkte börja rulla ut nya soundbar-modeller under våren, men nu verkar det som om det dröjer tills i sommar (juli/augusti) innan vi får se de första 2021-modellerna i butikerna.

Under tiden har vi fått mer info och riktpriser!

Läs också Äntligen får de rumskorrigering Samsung har förnyat sina flaggskepp. Nu äntligen med rumskorrigering – och Airplay 2.
Samsung HW-Q800A

LG SP11R

LG SP11R. (Foto: LG)

Toppmodellen bland årets soundbar-högtalare från LG blir SP11R, efterträdaren till förra årets SN10. Flaggskeppet får 7.1.4 kanaler Atmos-ljud inklusive subwoofer och bakhögtalare.

LG SP11R kostar 20 000 kr

 

LG G1

Denna platta modell är skräddarsydd för väggmontering och gjord speciellt för att matcha LG:s Gallery OLED-modeller.

Obs! LG informerar om att förra årets Gallery-soundbar GX också kommer att finnas kvar under 2021 för att erbjuda högtalare till både 55- och 65-tumsmodellen av Gallery OLED.

LG G1 kostar 13 000 kr

LG SP9YA

LG SP9YA. (Foto: LG)

Lillebror SP9YA har en 5.1.2-kanalskonfiguration, där man kan välja att lägga till extra bakhögtalare (SPK8) som extrautrustning. 520 watt.

LG SP9YA kostar 10 000 kr

 

LG SP8YA

LG SP8YA. (Foto: LG)

LG SP8YA är en något mindre modell med 3.1.2 kanalers surroundljud med Atmos och bakhögtalare som tillval. 440 watt. Detta är också den billigaste modellen med AI Room Calibration.

LG SP8YA kostar 9 000 kr

 

LG SP7Y

LG SP7Y. (Foto: LG)

LG SP7Y är en enklare soundbar med 5.1-ljud (utan höjdkanaler) och vanlig ARC-ljudreturkanal (inte eARC som de dyrare modellerna har). 440 watt.

LG SP7A kostar 5 000 kr

 

LG SPD7Y

LG SPD7Y. (Foto: LG)

Denna modell har 3.1.2 kanaler och 380 watt.

LG SPD7Y kostar 7 000 kr

LG QP5 Éclair

LG QP5 Èclair. (Foto: LG)

LG QP5 Éclair en kompakt och elegant soundbar för designmedvetna. Eclair är bara 30 cm bred och 5 centimeter hög, men innehåller ändå ett 3.1.2 Atmos-system. Eclair har ett svart eller vitt tygöverdrag och levereras med en matchande trådlös subwoofer.

LG QP5 Èclair kostar 7 000 kronor och förväntas komma i september.

 

Läs också Nu spelar LG:s soundbar-högtalare och TV-apparater ihop Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Dessa fick oss att häpna De små KEF LSX II är de bästa trådlösa stereohögtalarna i prisklassen.
TAD återvänder med ny högtalare Högtalaren TAD-CR1TX blir inte direkt billig.
Engelska Lowther är tillbaka med Almira Nya Almira är Lowthers första högtalare på 30 år.
Trådlöst studioljud hemma Ett par högtalare som de här är det enklaste sättet att få bra ljud.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend