Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Klipsch Flexus: Nya ljudplankor med kraft från Onkyo

Klipsch och Onkyo vill skapa fett filmljud tillsammans, och vi kommer snart att få höra resultatet från ljudplankorna i Flexus-serien.

Av / Uppdaterad: 2024-05-04 - 10:02 // Först publicerad: 27 jan 2024
Klipsch Flexus: Nya ljudplankor med kraft från Onkyo

Klipsch och Onkyo, två välkända tillverkare inom högtalare och hemmabio, har gått samman för att skapa en ny serie Dolby Atmos-kompatibla ljudplankor – Klipsch Flexus Sound System.

Flexus ljudplankor använder elektronik från Onkyo, en välkänd specialist inom surroundförstärkare och processorer, för att uppnå bästa möjliga prestanda i ett kompakt paket. Den nya serien lanserades på CES 2024 i januari och har nu landat i de svenska butikerna.

Klipsch Flexus Core 200 och Flexus Core 100

Högtalarspecialisten Klipsch och elektronikexperten Onkyo nämns ofta i samma andetag: de två traditionella tillverkarna är båda två numera dotterbolag till Premium Audio Company, vilket de naturligtvis drar nytta av.

Klipsch är för närvarande lite sparsamma med de tekniska specifikationerna, men det nämns att de nya modellerna har genomgått långa och krävande kvalitetstester. Så det verkar som om det här är en serie som Klipsch menar allvar med. Serien består av de två ljudplankorna Flexus Core 100 och Flexus Core 200, som båda har Dolby Atmos 3D-ljud.

Web Ready-Klipsch-Flexus-CORE_200-Hero Web Ready-Klipsch-Flexus-CORE_100-Hero
<
>
Klipsch Flexus Core 200

Core 200 har en 3.1.2-konfiguration med tre frontmonterade 2 1/4″ fullregisterelement och en hornladdad diskant i mitten. Längst upp sitter två 2 1/4″ element för höjdkanalerna, plus två 4″ baselement. Dess lillebror, Core 100, använder något färre högtalarelement i en enklare 3.1-konfiguration.

De två ljudplankorna säljs separat, men kan även kompletteras med en trådlös subwoofer (Sub 100) och trådlösa bakre högtalare (Surr 100) i matchande design. De extra högtalarna använder en kombination av Bluetooth och en medföljande USB-dongle för trådlös ljudöverföring. Ljudplankorna har också en RCA-linjeutgång för subwoofer, så att basälskare – vilket Klipsch-fans ofta är! – kan ansluta en extra subwoofer.

Tyvärr fick vi inte lyssna på högtalarna på CES 2024, men den första feedbacken från allmänheten och pressen verkar positiv: Flexus-serien tog hem flera ”Best of CES”-utmärkelser under mässan.

Web Ready-Klipsch-Flexus-SURR_100-Hero Web Ready-Klipsch-Flexus-SUB_100-Hero
<
>
Klipsch Flexus Sub 100 (Alla bilder: Klipsch)
Läs också Nya "grannplågare" från Klipsch Nu vill Klipsch också vara med på festen: Gig XXL och Gig XL lovar fullt tryck och festlig ljusshow.
Läs också Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app Torsdagen den 23 april presenterade Sonos sin mest omfattande omdesign av appen någonsin.

Pris och tillgänglighet

Uppdatering 4 maj: Klipsch Flexus-serien har nu landat i Europa och Norden: Vi hittade dem i Powers webbutik, där flera av modellerna förväntas finnas i lager från och med den 6 maj. Av priserna att döma kan Core 200 och Core 100 visa sig vara intressanta utmanare till Sonos Beam och Sonos Arc – om ljudet lever upp till förväntningarna, vill säga!

Det är precis vad vi ser fram emot att ta reda på, eftersom vi naturligtvis har beställt ljudplankorna för test.

Klipsch Flexus Core 100 Soundbar: 6 499 kr

Klipsch Flexus Core 200 Soundbar:  7 999 kr

Klipsch Flexus Surround 100: 4 499 kr

Klipsch Flexus Sub 100: 4 999 kr

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Quad uppgraderar flaggskeppet.

Trådlös lyx från Frankrike

Epos växer

Färgglad Burmester-högtalare

Budgethögtalare från Q Acoustics

Ny högtalarserie från DALI

Ny generation med unik modell

Soundbar från Steinway

Nytt flaggskepp från Scansonic

"Rimliga" golvhögtalare från Raidho

Ny Bluetooth-högtalare från Bose som ser ut som en handväska

Dynaudio radar upp specialmodeller

Ljud & Bild
Rulla till toppen