Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Google Assistant har kommit till Sonos

Det tog sin tid, men nu har assistenten flytta in.

Av / 2019-09-18 - 21:28
Google Assistant har kommit till Sonos

Efter flera förseningar är Sonos äntligen klara med Google Assistant. Sonos är dessutom först i världen med att ha både Alexa och Google Assistant i samma högtalare.

I första vändan gäller detta smarthögtalaren One (Gen 1 och Gen 2), soundbar-högtalaren Beam samt den helt nya bärbara högtalaren Move. Alla har inbyggd mikrofon och kan styras med rösten.

De tre smarthögtalarna fungerar ihop med andra Sonos-högtalare – plus IKEA Symfonisk – och kan alltså styra hela Sonos-systemet. Dessutom kan de styra andra enheter med inbyggt Chromecast samt produkter som är märkta med ”Works with Alexa”.

Sonos-högtalarna har alltid haft Alexa-styrning, men eftersom det bara är Google Assistant som förstår svenska så är det den som gäller. Och den vi har väntat på!

Har varit problematisk

Att få en högtalare med både Alexa och Google Assistant, och att få den att fungera sömlöst ihop med andra Sonos-produkter, har krävt en helt ny processor. Sonos har varit tvungna att skriva all kod själva också, vilket har varit ett arbete som orsakat mycket huvudbry. Men nu är de alltså klara i flera europeiska länder, inklusive Sverige.

Så här gör du

Börja med att uppdatera din Sonos One, Beam eller Move. Öppna sedan Google Home-appen så ser du en ikon högst upp i app-fönstret där det står ”Anslut till Sonos”. Där kommer du till en webbplats där du loggar in på ditt Sonos-konto. Enkelt och smidigt!

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app

Upp till 18 tum med baspulver!

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen