Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2024: JBL PartyBox

Spela längre med utbytbart batteri.

Skrivet av / 2024-01-10 - 00:28
CES 2024: JBL PartyBox

Säg partyhögtalare så är chansen stor att namnet JBL dyker upp. Ingen har ett så brett utbud, från 40 kg tunga Ultimate till små högtalare som får plats i fickan. Och allt däremellan.

Nu är JBL klara med flera nya modeller i samma genre, bland annat JBL PartyBox Club 120, PartyBox Stage 320 och den trådlösa mikrofonen PartyBox Wireless Mic. Som kan kopplas trådlöst till högtalarna.

Läs också Partyhögtalare för stora och små sommarfester Hur stor högtalare man behöver beror på hur hög partyfaktor man vill ha.

De har utbytbara batterier, PartyBox Club 120 spelar i 12 timmar, medan den större PartyBox Stage 320 spelar i 18 timmar på en laddning. Medan Club 120 är relativt portabel, levereras Stage 320 med hjul och teleskophandtag, likt en rullväska.

PartyBox Wireless Mic. Foto: JBL

Den trådlösa PartyBox Wireless Mic levereras i ett paket om två, redo för en duett, och batteriet räcker i 20 timmar på en laddning.

Högtalarna och mikrofonen finns till försäljning från april 2024. JBL PartyBox Club 120 kostar 4 500 SEK, JBL PartyBox Stage 320 kostar 6 500 SEK och JBL PartyBox Wireless Mic kostar 1 500 SEK för ett par.

Auracast

JBL Xtreme 4. Foto: JBL

JBL:s mindre och mer portabla högtalare förnyas också. JBL Xtreme 4 har fått något de kallar AI Sound Boost, som ska analysera ljudet i realtid med hjälp av artificiell intelligens (?), för att optimera den akustiska utnivån. Kort sagt handlar det om att kunna spela högt med lägre förvrängning. Xtreme 4 har två baselement kopplade till två passiva basradiatorer, en på varje sida, och två mellanregister/diskanter. Speltiden uppges vara 24 timmar på en laddning.

Den pyttelilla Clip kommer också i en ny version, och Clip 5 har fått en ny karbinhake och ökad drivkraft (?), vilket vi gissar betyder mer effekt.

De nya högtalarna kommer att finnas tillgängliga på jbl.se. Du kan köpa JBL Xtreme 4 redan i mars för 4 000 SEK, medan JBL Clip 5 kommer i maj och kostar 800 SEK i svart och 700 SEK i övriga färger. En mindre modell som heter Go 4 lanseras också, i april, för 600 SEK i svart och 500 SEK i övriga färger.

Alla får JBL:s Auracast som gör det möjligt att koppla ihop flera högtalare, oavsett JBL-modell.

Live TWS 3 öronproppar och Quantum Stream

Foto: JBL

Låt oss inte glömma JBL Live TWS 3-serien. En ny serie öronproppar med skärm på etuiet. Live TWS 3-serien består av öronproppar i tre olika modeller som kallas Buds, Beam och Flex, och alla har en 1.45-tums pekskärm, JBL:s True Adaptive brusreducering, Bluetooth 5.3 med LE med högupplöst ljud, och de är IP55 vattentäta.

Läs också Riktig hifi i örat Även om de pyttesmå och priset är lätt överkomligt så är så är JBL:s helt trådlösa öronproppar mogna uppgiften.

Slutligen tre mikrofoner i Quantum Stream-serien, där den enklaste, som helt enkelt kallas Talk, kommer att kosta 600 SEK, den trådlösa Quantum Stream Wireless 1 500 SEK och Quantum Stream Studio med kondensatormikrofoner och stöd för 192 kHz/24 bitars ljud kostar 1 700 SEK.

JBL Quantum Stream Studio. Foto JBL
Läs också Måste användas med försiktighet Med en sammanlagd effekt på 1100 watt är JBL:s PartyBox verkligen den ultimata partyhögtalaren.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

En liten nyhet i gammal stil

Steinway Lyngdorf har bantat

Elegant från Børresen

Nu i butik: Audiovector QR Special Edition

Lyxljud på resan

Kraftfull subwoofer från ATC

Fabriksbesök: Bang & Olufsen överraskar

Vattentäta takhögtalare

Klipsch och Onkyo vill utmana Sonos

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen