Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bose introducerar Smart Soundbar 600

En kompakt soundbar med inbyggda höjdkanaler? Ja tack!

Skrivet av / 2022-10-11 - 19:22
Bose introducerar Smart Soundbar 600

Bose har haft framgång med sina större soundbar-högtalare på senare tid, och nu släpper de en ny variant som ska utmana de mest populära konkurrenterna i kompaktklassen: Smart Soundbar 600.

Bose går ut hårt och hävdar att 600-modellen ska leverera exceptionellt ljud för sin storlek. Med ett pris strax under 6 000 kronor har den kompakta ljudplankor som Sonos Beam och Denon DHT-S517 i siktet.

Bose Soundbar 600 har ett svart metallgaller och en låg profil (5,61 cm hög, 10,39 cm djup och 69 cm lång/bred), så den passar under vilken TV som helst. (Foto: Bose)

Bose Smart Soundbar 600

Soundbar-högtalaren stöder det populära Dolby Atmos-ljudformatet. Den har också företagets egen TrueSpace-teknik, som analyserar vanliga ljudspår (som stereo eller 5.1) och remixar dem för att ge en extra surroundeffekt.

Högtalaren ansluts enkelt till bildskärmen via HDMI eARC eller optisk kabel. Den kan också strömma musik via Bluetooth, Wi-Fi, Chromecast, Spotify Connect eller Apple AirPlay 2.

Läs också Större ljudbild än från andra soundbars Smart Soundbar 900 är Boses senaste flaggskepp, med Dolby Atmos-topphögtalare – och en överraskande stor ljudbild.

Själva högtalaruppsättningen har en 3.1.2-konfiguration med dedikerad mittkanal, vänster/höger stereo samt två dedikerade höjdkanaler på toppen. De sistnämnda högtalarna är till för att återge de extra höjdeffekterna. Det får du som bekant inte med Sonos Beam, där höjdkanalerna återges av stereohögtalarna i stället.

Soundbar 600 är också kompatibel med andra Bose smarthögtalare och soundbar-högtalare för ett multirum-ljudsystem och kan utökas med trådlös subwoofer och bakhögtalare från Bose-sortimentet. Högtalaren kan också paras ihop med kompatibla Bluetooth-hörlurar eller trådlösa högtalare för att ytterligare utöka lyssningsupplevelsen.

Pris och tillgänglighet

Bose Smart Soundbar 600 finns i Sverige från 24 oktober för 5 999 kronor och kan förbeställas på Bose.se

Läs också Stenhårt från Bose Bose har gjort en väldigt lyckad soundbar som låter tufft med film och som överraskar med musik.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Tivoli Audio lanserar ny högtalare - utan radio

Officiellt: JL Audio är nu en del av Garmin

DALI 40 år - firar med häftiga high-end-högtalare

Dynaudio i hållbart trä

Episk smäll från UE

Fullständigt sinnessjuk subwoofer

Rulla till toppen