TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Bose introducerar Smart Soundbar 600

En kompakt soundbar med inbyggda höjdkanaler? Ja tack!

forfatter
Publicerad 2022-10-11 - 19:22

Bose har haft framgång med sina större soundbar-högtalare på senare tid, och nu släpper de en ny variant som ska utmana de mest populära konkurrenterna i kompaktklassen: Smart Soundbar 600.

Bose går ut hårt och hävdar att 600-modellen ska leverera exceptionellt ljud för sin storlek. Med ett pris strax under 6 000 kronor har den kompakta ljudplankor som Sonos Beam och Denon DHT-S517 i siktet.

Bose Soundbar 600 har ett svart metallgaller och en låg profil (5,61 cm hög, 10,39 cm djup och 69 cm lång/bred), så den passar under vilken TV som helst. (Foto: Bose)

Bose Smart Soundbar 600

Soundbar-högtalaren stöder det populära Dolby Atmos-ljudformatet. Den har också företagets egen TrueSpace-teknik, som analyserar vanliga ljudspår (som stereo eller 5.1) och remixar dem för att ge en extra surroundeffekt.

Högtalaren ansluts enkelt till bildskärmen via HDMI eARC eller optisk kabel. Den kan också strömma musik via Bluetooth, Wi-Fi, Chromecast, Spotify Connect eller Apple AirPlay 2.

Läs också Större ljudbild än från andra soundbars Smart Soundbar 900 är Boses senaste flaggskepp, med Dolby Atmos-topphögtalare – och en överraskande stor ljudbild.
Bose Smart Soundbar 900 lifestyle 3

Själva högtalaruppsättningen har en 3.1.2-konfiguration med dedikerad mittkanal, vänster/höger stereo samt två dedikerade höjdkanaler på toppen. De sistnämnda högtalarna är till för att återge de extra höjdeffekterna. Det får du som bekant inte med Sonos Beam, där höjdkanalerna återges av stereohögtalarna i stället.

Soundbar 600 är också kompatibel med andra Bose smarthögtalare och soundbar-högtalare för ett multirum-ljudsystem och kan utökas med trådlös subwoofer och bakhögtalare från Bose-sortimentet. Högtalaren kan också paras ihop med kompatibla Bluetooth-hörlurar eller trådlösa högtalare för att ytterligare utöka lyssningsupplevelsen.

Pris och tillgänglighet

Bose Smart Soundbar 600 finns i Sverige från 24 oktober för 5 999 kronor och kan förbeställas på Bose.se

Läs också Stenhårt från Bose Bose har gjort en väldigt lyckad soundbar som låter tufft med film och som överraskar med musik.
Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se
Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Stentuffa bashögtalare från Klipsch Toppmodellen har ett 16(!) tums baselement.
Aktiva retrohögtalare från Klipsch Vill du ha trådlösa högtalare med drag i? Klipsch The Sevens och The Nines borde rocka tillräckligt.
lbpluss
Slår Sonos på deras hemmabana Audio Pro A15 är en stark liten multiroom-bordshögtalare som du kan ta med dig ut i trädgården.
lbpluss
Fylligt ljud och full streaming Golvhögtalarna Audio Pro A38 är en inredningsvänlig allt-i-ett stereo med musikstreaming, multiroom och TV-anslutning.
Musik i duschen Ikea Vappeby är en liten Bluetooth-högtalare som tål att användas i badrummet.
Följ Ljud & Bild