Nyhet

Thorens TD 403 DD och TD 1500

Thorens kopierar testvinnaren.
forfatter

Som utlovat för ett tag sedan släpper Thorens nya skivspelare. Här är de två första. Thorens TD 403 DD, som är en uppdaterad version av direktdrivna 402 DD, och TD 1500, som är remdriven.

De två modellerna har samma TP 150-tonarm, men där upphör också likheterna – om man bortser från att de har samma yttre design.

Tonarmen på bilderna är baserad på TP 124-armen som sitter på flaggskeppet TD 124 DD. På TD 1500 har den en Ortofon 2M Red MM-pickup (Ortofon 2 M Bronze, red. anm.), medan TD 403 DD levereras med en billigare 2M Blue.

 

TD 1500 är baserad på testvinnaren TD 1601, med fjäderupphängt inre chassi och remdrift. Den har också både balanserade och obalanserade utgångar och är helt manuell.

Den finns i svart lack och valnöt och har en extern strömförsörjning.

Thorens TD 1500 i svart lack.

Direktdrivna TD 403 DD är en variant av TD 402 DD, men med ett par väsentliga förbättringar. Den är utrustad med den mer påkostade TD 150-tonarmen och levereras som nämnts med en ortofon-pickup.

En annan viktig skillnad är att 403 DD inte har något inbyggt phonosteg, vilket 402 DD har.

Thorens TD403 DD

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

  1. Ta en titt på DUAL Primus Maximus i stället för dessa eviga Thorens. Tack.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.