Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Rotel Michi uppgraderas

Rotel förnyar Michi-serien.

Skrivet av / 2023-04-17 - 21:04
Rotel Michi uppgraderas

Rotels återfödda Michi-serie tog oss med storm och finns fortfarande på vår lista över de bästa förstärkarna i sin klass. Nu uppgraderas tre av dem, och här pratar vi inte kosmetiska förändringar, utan ganska omfattande uppgraderingar. Vilket naturligtvis lovar ännu bättre ljud.

Flaggskeppet P5 heter nu P5 Series 2, och förförstärkaren har genomgått ganska omfattande förändringar.

Rotel säger att över 125 komponenter har uppgraderats, bland annat har den fått en ny digitalomvandlare – ESS SABRE 32-bit 768kHz ES9028PRO – som är en åttakanals DAC med ett enormt dynamiskt omfång. Föregångaren använde AKM 32-bits DAC.

P5 Series 2. Foto Rotel

DAC:en är kopplad som två monokretsar, och Rotel anser att ESS DAC ger större detaljrikedom med lägre brusgolv. Två nya ringkärne-transformatorer försörjer varsin del av förförstärkarens analoga och digitala kretsar. Den har både analoga och digitala ingångar, inklusive USB och stöd för MQA-filer, men också DSD.

Foto Rotel

Intressant nog har Rotel behållit Bluetooth på P5, som stöder aptX HD Bluetooth, och har en ingång för skivspelare med både Moving Magnet och Moving Coil pickup.

P5 Series 2 invändigt. Foto Rotel

De integrerade Michi X3 och X5 har också uppgraderats till serie 2, och här är samma ESS DAC inbyggd i båda. Som också har fått omfattande uppgraderingar med över 90 nya komponenter för X3 och 95 för X5.

Liksom förförstärkaren har de integrerade också fått förändrade signalvägar för mindre brus och lägre distorsion.

Michi X3 Series 2. Foto Rotel

Michi X3 och X5 Series 2 är uppbyggda nästan identiskt, med både analoga och digitala ingångar, och har stöd för samma ljudformat inklusive MQA, som P5 Series 2 har.

Michi X3 Series 2 har en skivspelaringång för MM-pickuper, medan Michi X5-serien också har en ingång för MC-pickuper.

X5 Series 2. Foto Rotel

Den mindre X3 Series 2 levererar 200 watt effekt i 8 ohm och 350 watt i 4 ohm, medan den större X5 Series 2 är ett kraftpaket med 350 watt i 8 ohm och hela 600 watt i 4 ohm.

Michi Series 2 kommer att finnas tillgänglig under våren 2023.

 

Läs också:

Rotel Michi P5 og S5

Magiskt highend-ljud

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

High-end du knappast har sett tidigare

Gissa vad det här är

Kraftfull strömningsförstärkare

Hyllning till legendariskt album

Gammal klassiker återuppstår

Billiga streaming-förstärkare från Yamaha

Rulla till toppen