Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Vi utser Rotel Michi P5 og S5

Magiskt highend-ljud

Jag vet att det låter långsökt, men jag vågar påstå att Rotels nya Michi-serie kanske är det största klippet inom highend-hifi just nu. Den nya förförstärkaren och effektförstärkaren – som finns i en stereo- och en mono-version – är helt enkelt fantastiskt välljudande.

Man får nästan allt man önskar sig. En ljudkvalitet som gör att man tappar hakan på ett uppseendeväckande sätt: massiv dynamik, nästan oändlig med kraft och en transparens som ger en detaljrikedom och en öppenhet som brukar kosta mycket mer.

Den nya Michi-serien är inte baserad på vare sig 90-talsteknik eller någon av de befintliga Rotel-produkterna i premiumklassen. Allt är byggt från scratch. Det har tagit Rotel mer än tre år och otaliga timmars lyssnande att utveckla förstärkarna. Som är likadana, bortsett från effekten och antalet kanaler. Michi S5 lämnar 2 x 500 watt i 8 ohm per kanal medan monoversionen Michi M8 pumpar ut 1080 watt i 8 ohm. Eller 1800 watt i 4 ohm! Den använder S5:s dual mono-kretsar sammanslagna till en enda monokanal och har därför hälften så många anslutningar på baksidan, och är en av mycket få effektförstärkare på marknaden som har mer än 1 kW effekt.

Det finns ett djup och en öppenhet som man sällan hör maken till. Rotels nya förstärkare i Michi-serien är helt klart några av de bästa köpen highend-klassen. Förförstärkaren har Bluetooth i stället för Wi-Fi-strömning och man kan inte anpassa phono-steget till olika pickuper, men den har en fenomenal DAC, utan tvekan den bästa helt integrerade vi har testat i en förförstärkare.

Tillsammans med de två monoförstärkarna levererar Michi-kombinationen highend-ljud som är lika naturligt och felfritt som man kan önska sig. Vi har inte testat stereoversionen av Michi S5, men det finns knappast någon anledning att tro att den låter sämre än två M8. Och för de flesta av oss är kanske 2 x 500 watt mer än tillräckligt. I så fall sparar man mycket pengar eftersom Michi S5 kostar lika mycket som en enda M8.

Annons
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.