Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Rotel Michi P5 og S5

Magiskt highend-ljud

Publicerad 2020-11-03 - 11:55
Rotel Michi P5 og S5

Mest populære tester

Kommentar
L&B lanserar en ny version av Ljud & Bild – och en ny webbplats.
Kommentar
Home är ett nytt medium för dig som använder teknik hela tiden och överallt. Alltså oss alla, när det kommer till kritan.
Duell
Två helt nya Android-mobiler som kostar lika mycket och som båda har Snapdragon 8 Gen 2 under huven slåss om användarnas gunst. Vi utser den bästa.
Lasse Svendsen

Jag vet att det låter långsökt, men jag vågar påstå att Rotels nya Michi-serie kanske är det största klippet inom highend-hifi just nu. Den nya förförstärkaren och effektförstärkaren – som finns i en stereo- och en mono-version – är helt enkelt fantastiskt välljudande.

Man får nästan allt man önskar sig. En ljudkvalitet som gör att man tappar hakan på ett uppseendeväckande sätt: massiv dynamik, nästan oändlig med kraft och en transparens som ger en detaljrikedom och en öppenhet som brukar kosta mycket mer.

Den nya Michi-serien är inte baserad på vare sig 90-talsteknik eller någon av de befintliga Rotel-produkterna i premiumklassen. Allt är byggt från scratch. Det har tagit Rotel mer än tre år och otaliga timmars lyssnande att utveckla förstärkarna. Som är likadana, bortsett från effekten och antalet kanaler. Michi S5 lämnar 2 x 500 watt i 8 ohm per kanal medan monoversionen Michi M8 pumpar ut 1080 watt i 8 ohm. Eller 1800 watt i 4 ohm! Den använder S5:s dual mono-kretsar sammanslagna till en enda monokanal och har därför hälften så många anslutningar på baksidan, och är en av mycket få effektförstärkare på marknaden som har mer än 1 kW effekt.

Det finns ett djup och en öppenhet som man sällan hör maken till. Rotels nya förstärkare i Michi-serien är helt klart några av de bästa köpen highend-klassen. Förförstärkaren har Bluetooth i stället för Wi-Fi-strömning och man kan inte anpassa phono-steget till olika pickuper, men den har en fenomenal DAC, utan tvekan den bästa helt integrerade vi har testat i en förförstärkare.

Tillsammans med de två monoförstärkarna levererar Michi-kombinationen highend-ljud som är lika naturligt och felfritt som man kan önska sig. Vi har inte testat stereoversionen av Michi S5, men det finns knappast någon anledning att tro att den låter sämre än två M8. Och för de flesta av oss är kanske 2 x 500 watt mer än tillräckligt. I så fall sparar man mycket pengar eftersom Michi S5 kostar lika mycket som en enda M8.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen