TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Pytteliten förstärkarkombo från Tangent

Danska Tangent har gjort ett diskret förstärkarsystem. Men både storleken och priset är mindre än förväntat.

forfatter
Publicerad 2022-05-16 - 13:18

Danska Tangent Audio är kända för sina no-nonsense-produkter som ger utmärkt ljud för lite pengar. Till exempel lilla Tangent Ampster BT II.

Därför kan det komma som en överraskning när de avslöjar att de har gjort en diskret kombination av för- och slutsteg. Och att den får premiär redan på highend-mässan i München nu i veckan!

Tills man tar en närmare titt på bilderna. Detta är visserligen ett tudelat system, och effektförstärkaren, Power Ampster II, är specificerad till 2 x 100 watt (eller 200 watt mono om den bryggas). Men enheterna är ganska små – och det är prislapparna också.

TAN POWER AMPSTER II 03
Det finns inte mycket ledig plats på baksidan av den lilla effektförstärkaren. (Foto: Tangent Audio)

Power Ampster II kostar 2 800 kronor och PreAmp II 2 000 kronor. Och av bilderna att döma är enheterna max 20 cm breda. Vilket lätt skulle kunna göra kombinationen till det billigaste uppdelade setet på hela mässan, som ju främst handlar om den alla tyngsta elektroniken.

”Vi ser mycket fram emot att presentera de två nyheterna under den fyra dagar långa ljudmässan i München”, säger VD Karsten Holst från AV Industry, som ligger bakom Tangent.

 

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Coolaste skivspelaren vi har testat Det eneste problemet med Audio-Technica jubileumspiller, er at du ikke får tak i den.
Fantastiskt välljudande streamingreceiver Receivern från Yamaha kan allt, ser ut som en miljon och låter fenomenalt bra.
lbpluss
Musikstreamern som spelar allt och driver dina hörlurar FiiO R7 är en stationär musikstreamer som kan det mesta. Tack vare Android-operativsystemet.
lbpluss
Tar bort knastret från dina skivor Vinylsamlare behöver en skivtvätt. Här är två.
lbpluss
Det bästa av två världar En CD-streamer är det smartaste sättet att kombinera CD-samlingen med streaming.
Följ Ljud & Bild