Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Musical Fidelitys hybridförstärkare är något alldeles extra

Den integrerade Musical Fidelity Nu-Vista 800.2 har rör i förförstärkardelen. Och inte vilka rör som helst.

Skrivet av / 2023-07-30 - 08:01
Musical Fidelitys hybridförstärkare är något alldeles extra

Musical Fidelitys nya Nu-Vista-serie har fått en ny medlem, en kraftfull integrerad förstärkare med namnet Nu-Vista 800.2.

Nuvistor-rör

Fyra så kallade Nuvistor-rör av typen 6S51N i förförstärkarsteget ska bidra till förstärkarens ”fantastiskt djupa ljudbild”. Principen kommer från 1950-talet, då Nuvistor-rören konstruerades som ett mer tillförlitligt alternativ till konventionella rör, med mindre brus, lägre mikrofoni och mindre storlek.

Nu-Vista800.2
Foto: Musical Fidelity

Förförstärkarsteget är vidare anslutet till två separata effektförstärkarsteg. För äkta stereoseparation, med noll överhörning mellan kanalerna.

Läs också Denna kostade 1 miljon Euro att utveckla Musical Fidelity skruvar upp värmen med nya NU-VISTA-förstärkare.

330 watt

Effekten är hela 330 watt i 8 ohm, vilket överträffar viktiga konkurrenter som McIntosh MA9500, Hegel H590 och Rotel Michi X5 S2, och kommer nära Gryphon Diablo 333 (men får se sig slagen av Bladelius Oden). Hur som helst är uteffekten mer än tillräcklig för att driva vilka högtalare du än kopplar in.

Nu-Vista 800.2-13-enhanced
Foto: Musical Fidelity

På baksidan finns fyra obalanserade RCA-ingångar och en balanserad XLR-ingång. Vi hade gärna sett två balanserade ingångar, för entusiaster som har både en CD-spelare och en musikstreamer med balanserade utgångar. Som tur är har förstärkaren en bypass-funktion för hemmabio, som förvandlar förstärkaren till en effektförstärkare för användning i en hemmabioanläggning.

Förstärkaren har också en förförstärkarutgång, om man antingen önskar ännu mer kraft från ett effektförstärkare eller använder en aktiv subwoofer. Det finns också en utgång med en fast maximal utgångsnivå, vilket är användbart om man har en hörlursförstärkare.

På framsidan finns en ny och större digital display, som bland annat kan förvandlas till en klassisk VU-mätare. Ett blått ljus på undersidan är lyckligtvis valfritt att ha på eller av…

Nu-Vista 800.2
Foto: Musical Fidelity

Motståndskraftig mot magnetism och vibrationer

Strömförsörjningen i 800.2 har uppgraderats från sin föregångare, med nya transformatorer där koppartråden är lindad för att skapa ett lägre magnetfält (”flux”) runt den. Musical Fidelity utlovar ett betydligt lägre brusgolv och lägre distorsion.

Musical Fidelity lovar att Nu-Vista 800.2 har en kompromisslös byggkvalitet och att chassit har tillräckligt med massa för att motstå mekaniska vibrationer, medan front- och sidopanelerna fungerar som en Faraday-bur och blockerar elektromagnetiska störningar.

Nu-Vista800.2-1-enhanced
Foto: Musical Fidelity

Musical Fidelity Nu-Vista 800.2: Pris och tillgänglighet

Den rejäla integrerade förstärkaren kostar cirka 11 990 Euro och finns nu tillgänglig i svart och silver.

Mer info: musicalfidelity.com

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Roon får ny ägare

Nu med inbyggd förstärkare

Kia EV9: Premium-ljudanläggning från Meridian

Förförstärkare för ett fåtal

JBL:s trådlösa skivspelare ute i butik

Lysande ljud

Kraftfullt integrerad med nätverk

Världens mest kraftfulla bärbara?

Skapar en sista specialutgåva

Älskling, Ortofon krympte pickupen

Step up och phonosteg från Pro-Ject

Marantz lanserar 50-serien

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen