TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Musical Fidelity NU-VISTA

Musical Fidelity skruvar upp värmen med nya NU-VISTA-förstärkare.

forfatter
Publicerad 2023-01-18 - 13:50

Musical Fidelity grundades av Antony Michaelson, som också är en professionell musiker. Grundaren hade en förkärlek för klass A-förstärkare, som utmärker sig för sin silkeslena musikalitet, men också för värmen de avger. Den lite för kompakta integrerade Musical Fidelity A1, kunde bli så varm att den slocknade som ett stearinljus.

Moderna förstärkare från Musical Fidelity är å andra sidan kända för sin tillförlitlighet och kombinationen av råstyrka och finess, och det finns lite som tyder på att den nya NU-VISTA-serien är annorlunda.

Nu Vista PRE. Foto Musical Fidelity

Enligt Heinz Lichtenegger har den nya serien kostat hans företag – Audio Tuning – 1 miljon euro att utveckla. För den summan har de lyckats utveckla en förförstärkare, en stereoeffektförstärkare och en monoeffektförstärkare. Alla med klass A-förstärkarsteg och separat strömförsörjning.

Alla tre är uppbyggda med separata monokretsar, balanserade och med diskreta komponenter, Nuvistor-rör och enorm kraft för effektförstärkarna.

NU-Vista-PRE-silver-front+displayjpg MF-NU-VISTA-PRE-PSU-silver-inside MF-NU-VISTA-PRE-inside MF-remote Nu-Vista-PRE-back-2
<
>
Foto: Musical Fidelity

Nuvistor?

Förstärkarna använder inte konventionella utgångstransistorer eller vakuumrör utan Nuvistor-rör. Det är en konstruktion som härrör från 50-talet, där Nuvistor-rören gjordes som ett mer tillförlitligt alternativ till vanliga rör, med mindre brus och i en storlek som inte tog upp så mycket utrymme.

Musical Fidelity har använt Nuvistor-rör i Nu-Vista-serien tidigare, och här används de till full effekt.

MF-NU-VISTA-PAS-silver-inside MF-PAM-inside MF-NU_VISTA-PAS-PSU.silver-inside NU-Vista-Plug-1 Nu-Vista-PAS-back-2 Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final
<
>
Foto: MusicFoto: Musical Fidelityal Fidelity

6S51N Nuvistor-rør

Förförstärkaren Nu-Vista PRE använder åtta 6S51N Nuvistor-rör i en helt balanserad krets med ett klass A-steg för varje kanal, som kan leverera så mycket som 50 watt effekt. På baksidan har den 12 ingångar, varav sex är balanserade XLR-ingångar.

I likhet med effektförstärkarna har även Nu-Vista PRE en separat – Nu-Vista PRE PSU-strömförsörjning, gjord speciellt för förförstärkaren.

Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final NU-VISTA-PAM-NEW
<
>
Foto: MusicFoto: Musical Fidelityal Fidelity

Stereo-effektförstärkaren Nu-Vista PAS har också en helt balanserad krets med ett klass A-steg för varje kanal. Här är det åtta 6S51N Nuvistor-rör per kanal, som levererar 300 watt per kanal i 8 ohm, eller 500 watt i 4 ohm.

Mono-effektförstärkaren Nu-Vista PAM är en PAS i bryggad monoversion, med upp till 150 ampere utgångsström och hela 600 watt per kanal i 8 ohm, eller 1 kW i 4 ohm. Den kan också leverera 1,5 kW – 1500 watt – i 2 ohm.

Priser

  • Nu-Vista PRE med PSU: 22 000 €
  • Nu-Vista PAS med PSU: 24 000 €
  • Nu-Vista PAM med PSU: 22 000 €
Nu-Vista PAM Foto: Musical Fidelity

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

Musical Fidelity M8xi

Misshandlar högtalarna kärleksfullt

Brittisk finess möter österrikisk effektivitet i en mäktig och dynamisk förstärkare som kan sätta dina högtalare på plats.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

lbpluss
Strömförsörjningar som avlägsnar brus Den ena strömförsörjningen kan du ansluta sex enheter till.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nu får din Primare Prisma-förstärkare äntligen fullt Roon-stöd!
lbpluss
Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
lbpluss
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
lbpluss
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
Följ Ljud & Bild