Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

McIntosh MC2.1KW firar 75-årsjubileum

2000 W i tre kabinett

Av / 2024-01-10 - 13:54
McIntosh MC2.1KW firar 75-årsjubileum

Ingen av oss är obekant med McIntosh förstärkare. Vi har testat de flesta av dem, både med och utan rör, men vi vet inte om vi kommer att kunna få plats med den här i testrummet. För den kommande MC2.1KW är inte en förstärkare, utan sex.

Tre för varje kanal, med en uteffekt på 2000 W för varje kanal.

McIntoh har uppnått detta genom att använda massiva nätaggregat, som förser en monoförstärkare med tillräckligt med ström för att hålla ett hus både upplyst och uppvärmt.

Foto: McIntosh

Förstärkaren markerar McIntoshs 75-årsjubileum och är den mest kraftfulla någonsin från Binghamton. Den kommer att tillverkas i 75 exemplar med en speciell jubileumslogotyp, och får sällskap av jubileumsversioner av förförstärkaren C12000 – endast 75 exemplar – den integrerade MA12000 och SACD/CD-spelaren MCD12000.

Läs också Den enda förstärkaren du behöver McIntosh MA12000 knäcker ryggen och tömmer bankkontot, men ljudet gör dig euforisk och lycklig.

Tre kabinett

Strömförsörjning för MC2.1KW. Foto: McIntosh

– ”MC2.1KW är ett resultat av McIntoshs 75 år som ledande inom ljudåtergivning, och ett bevis på företagets orubbliga engagemang för ljudperfektion”, säger McIntoshs VD Charlie Randall.

Baksidan av en MC2.1KW med alla anslutningar. Foto: McIntosh

De tre kabinetten per kanal består av en modul med McIntoshs välkända bi-filära Autoformer-transformatorer och två slutsteg med 1 000 watts effekt i varje. Förstärkaren levererar totalt 2 000 watt, oavsett om belastningen är 2, 4 eller 8 ohm.

Bättre ljud

Foto: McIntosh

McIntosh har gjort omfattande förbättringar sedan MC2KW introducerades 2005. Betydligt ökad kondensatorkapacitet i MC2.1KW ger märkbart bättre baskontroll och större dynamiskt headroom. Det finns separata terminaler för 2, 4 och 8 ohms högtalare och kretsen har en kortare signalväg med bättre kablage och komponenter. De tre modulerna är anslutna med IP68-märkta kablar och MC2.1KW har McIntosh-kännetecken som Power Guard, Sentry Monitor, Quad Balanced-kretsar och Power Control mellan enheterna.

Foto: McIntosh

Pris

McIntosh MC2.1KW kommer endast att säljas av auktoriserade McIntosh-återförsäljare från februari 2024 till ett pris av 50 000 USD per kanal. Förstärkarna kommer att demonstreras på McIntosh House of Sound i New York City, eller på fabriken i Binghamton, NY.

Läs också McIntosh MC1.25KW Mer muskler än det mesta annat där ute betyder en dynamisk kontrast vi inte hört maken till.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Ultra-streamer från Wiim

Concorde är tillbaka

Denna såg vi inte komma

Denna har du knappast sett förut

Polsk hi-fi är en grej

Specialmodell i Lamborghini-färger

NAD-integrerad lovar toppljud till ett budgetpris

FiiO släpper flera produkter

Snart klart för HIGH END-mässan i München

Gränslös förförstärkare från TAD

B&O tror på CD

Billigare streaming från Auralic

Ljud & Bild
Rulla till toppen