TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh LB200 Light Box: Tom låda för tung hi-fi

Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!

forfatter
Publicerad 2022-06-27 - 15:42

Om det finns en tillverkare som vi verkligen förknippar med TUNG hi-fi är det McIntosh. Den traditionella amerikanska tillverkaren är känd för sina muskulösa high-end förstärkare, som kan sparka av liv i även de mest tuffa och tunga högtalarna.

Förstärkarna med de klassiska blå VU-mätarna på framsidan och saftiga nätaggregat på insidan väcker känslor hos hifi-entusiaster. Den senaste produkten från McIntosh, å andra sidan, är ganska Tja, luftig!

LB200FrontTop 1024x1024
LB200 Light Box är utformad för att matcha andra McIntosh-komponenter. På utsidan tänds den gröna Mc-logotypen, och inuti har den plats för förvaring av kablar, nätaggregat och andra saker du vill ha utom synhåll. (Foto: McIntosh)

McIntosh LB200 Light Box

McIntosh LB200 Light Box är helt enkelt en tom låda med McIntosh-logotypen på. Den är i storlek med vanlig 43 centimeters CD-spelare, och tanken är att den ska kunna vara en del av en större installation med McIntosh-komponenter. Lådan är främst gjord för att vara dekorativ, där den gröna McIntosh-logotypen tänds när du slår på resten av anläggningen.

LB200 Light Box kan lätt förväxlas med en riktig hifi-förstärkare från samma märke. Det är dock helt tomt inuti, och tomrummet kan fyllas till exempel med mindre enheter som Apple TV, TV-mottagare, nätaggregat, kablar och liknande – för att hålla ”hi-fi-altaret” snyggt och symmetriskt. LB200 är utrustad med en IR-mottagare/sändare som förstärker signalerna från fjärrkontroller. Wi-Fi-routrar rekommenderas å andra sidan inte att placera inuti lådan.

LB200 Back background animation
Lådan har ett avtagbart lock på baksidan (35,5 x 6,7 cm stort), där du kan lägga i vad du vill. Större komponenter kan sättas in genom att skruva loss topplocket, som för övrigt har galler för kylning. (Foto: McIntosh)

Priset då?

Trots magert innehåll är McIntosh-lådan inte särskilt billig. LB200 ska kosta 1 500 dollar i USA, det är nära 20 000 kronor här hemma. Det är lika mycket som en stereoförstärkare som Rotel RA-1592 MK II.

Alternativt, om du inte har råd med en fet McIntosh-rigg, kan du köpa den här lådan och sätta en annan förstärkare inuti, kamouflerad som en äkta ”Big Mack”. Vi har kontrollerat måtten, och en smidig Sonos Amp går precis in i lådan…

Vad tycker du? Är den här lådan ett måste för McIntosh-fans, en praktisk prydnadssak eller bara bortkastade pengar? Kom gärna med din åsikt i kommentarfältet nedan!

PS! För de som inte får nog av VU-mätare finns det också en ikonisk McIntosh-klocka för  nattduksbordet …

McClock Angle J 720x
McIntosh MCLK12 – rock around the clock. (Foto: McIntosh)
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Läs mer om McIntosh

McIntosh och Sonus faber har sålts

HiFi-ikoner byter ägare

Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.

McIntosh MX180

Värsting-surroundprocessor från McIntosh

A/V-processorn MX180 stöder 8K-video.

McIntosh MA12000

Den enda förstärkaren du behöver

McIntosh MA12000 knäcker ryggen och tömmer bankkontot, men ljudet gör dig euforisk och lycklig.

McIntosh MA9500 och MA8950

Här är McIntoshs förbättrade förstärkare

Ny DAC, bättre dynamik och mindre brus.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kraftfull förstärkare med strömning Kan fås med strömningsmodul och phono-steg.
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend