Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

McIntosh LB200 Light Box: Tom låda för tung hi-fi

Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!

Av / 2022-06-27 - 15:42
McIntosh LB200 Light Box: Tom låda för tung hi-fi

Om det finns en tillverkare som vi verkligen förknippar med TUNG hi-fi är det McIntosh. Den traditionella amerikanska tillverkaren är känd för sina muskulösa high-end förstärkare, som kan sparka av liv i även de mest tuffa och tunga högtalarna.

Förstärkarna med de klassiska blå VU-mätarna på framsidan och saftiga nätaggregat på insidan väcker känslor hos hifi-entusiaster. Den senaste produkten från McIntosh, å andra sidan, är ganska Tja, luftig!

LB200FrontTop 1024x1024
LB200 Light Box är utformad för att matcha andra McIntosh-komponenter. På utsidan tänds den gröna Mc-logotypen, och inuti har den plats för förvaring av kablar, nätaggregat och andra saker du vill ha utom synhåll. (Foto: McIntosh)

McIntosh LB200 Light Box

McIntosh LB200 Light Box är helt enkelt en tom låda med McIntosh-logotypen på. Den är i storlek med vanlig 43 centimeters CD-spelare, och tanken är att den ska kunna vara en del av en större installation med McIntosh-komponenter. Lådan är främst gjord för att vara dekorativ, där den gröna McIntosh-logotypen tänds när du slår på resten av anläggningen.

LB200 Light Box kan lätt förväxlas med en riktig hifi-förstärkare från samma märke. Det är dock helt tomt inuti, och tomrummet kan fyllas till exempel med mindre enheter som Apple TV, TV-mottagare, nätaggregat, kablar och liknande – för att hålla ”hi-fi-altaret” snyggt och symmetriskt. LB200 är utrustad med en IR-mottagare/sändare som förstärker signalerna från fjärrkontroller. Wi-Fi-routrar rekommenderas å andra sidan inte att placera inuti lådan.

LB200 Back background animation
Lådan har ett avtagbart lock på baksidan (35,5 x 6,7 cm stort), där du kan lägga i vad du vill. Större komponenter kan sättas in genom att skruva loss topplocket, som för övrigt har galler för kylning. (Foto: McIntosh)

Priset då?

Trots magert innehåll är McIntosh-lådan inte särskilt billig. LB200 ska kosta 1 500 dollar i USA, det är nära 20 000 kronor här hemma. Det är lika mycket som en stereoförstärkare som Rotel RA-1592 MK II.

Alternativt, om du inte har råd med en fet McIntosh-rigg, kan du köpa den här lådan och sätta en annan förstärkare inuti, kamouflerad som en äkta ”Big Mack”. Vi har kontrollerat måtten, och en smidig Sonos Amp går precis in i lådan…

Vad tycker du? Är den här lådan ett måste för McIntosh-fans, en praktisk prydnadssak eller bara bortkastade pengar? Kom gärna med din åsikt i kommentarfältet nedan!

PS! För de som inte får nog av VU-mätare finns det också en ikonisk McIntosh-klocka för  nattduksbordet …

McClock Angle J 720x
McIntosh MCLK12 – rock around the clock. (Foto: McIntosh)

Läs mer om McIntosh

McIntosh och Sonus faber har sålts

Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.

Läs mer

McIntosh MX180

A/V-processorn MX180 stöder 8K-video.

Läs mer

McIntosh MA12000

Silkeslen med stålkontroll

McIntosh MA12000 knäcker ryggen och tömmer bankkontot, men ljudet gör dig euforisk och lycklig.

Läs hela testet

McIntosh MA9500 och MA8950

Ny DAC, bättre dynamik och mindre brus.

Läs mer
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen