TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh och Sonus faber har sålts

Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.

forfatter
Publicerad 2022-06-17 - 09:32

Få high end-märken är så kända och beundrade som amerikanska McIntosh, vars framsidor med stora blå VU-mätare för många är sinnebilden av tung entusiast Hi-Fi. Detsamma kan sägas om det italienska högtalarmärket Sonus faber med sina högtalare i exklusivt läder och polerat ädelträ.

Läs också Den enda förstärkaren du behöver McIntosh MA12000 knäcker ryggen och tömmer bankkontot, men ljudet gör dig euforisk och lycklig.

De två varumärkena utgör tillsammans McIntosh Group (tidigare Fine Sounds Group) och de har nu en ny ägare. Nämligen det internationella investmentbolaget Highlander Partners. Det framgår av ett pressmeddelande från Highlander Partners, som beskriver sig som ett företag med fokus på att förvärva företag och få majoritetskontroll i syfte att skapa värde.

Läs också Sonus faber Olympica III Vackra Olympica är mycket mer än bara en uppiffad högtalare. På köpet får du substans i form av praktfullt hantverk och sublimt ljud.

Vi har utvecklat vår investeringsstrategi kring konsumentfokuserade varumärken och lyxvaror under flera år. Möjligheten att förvärva varumärken så starka som de inom McIntosh-koncernen kommer inte ofta och vi är mycket glada över att vara en del av bolagets nästa kapitel.

säger Jeff L. Hull, Highlander Partners VD och koncernchef. McIntosh Groups direktörer, Jeff Poggi och Charles Randall kommenterade:

Vi är mycket glada över att fortsätta vår tillväxtbana med Highlander-teamet. Vi ser ett överskott av möjligheter inom varumärken och produktkategorier, och tror att Highlanders finansiella strategi kan hjälpa oss att dra nytta av dessa möjligheter.

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se
Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Coolaste skivspelaren vi har testat Det eneste problemet med Audio-Technica jubileumspiller, er at du ikke får tak i den.
Fantastiskt välljudande streamingreceiver Receivern från Yamaha kan allt, ser ut som en miljon och låter fenomenalt bra.
lbpluss
Musikstreamern som spelar allt och driver dina hörlurar FiiO R7 är en stationär musikstreamer som kan det mesta. Tack vare Android-operativsystemet.
lbpluss
Tar bort knastret från dina skivor Vinylsamlare behöver en skivtvätt. Här är två.
lbpluss
Det bästa av två världar En CD-streamer är det smartaste sättet att kombinera CD-samlingen med streaming.
Följ Ljud & Bild