Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

McIntosh och Sonus faber har sålts

Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.

Skrivet av / 2022-06-17 - 09:32
McIntosh och Sonus faber har sålts

Få high end-märken är så kända och beundrade som amerikanska McIntosh, vars framsidor med stora blå VU-mätare för många är sinnebilden av tung entusiast Hi-Fi. Detsamma kan sägas om det italienska högtalarmärket Sonus faber med sina högtalare i exklusivt läder och polerat ädelträ.

Läs också Den enda förstärkaren du behöver McIntosh MA12000 knäcker ryggen och tömmer bankkontot, men ljudet gör dig euforisk och lycklig.

De två varumärkena utgör tillsammans McIntosh Group (tidigare Fine Sounds Group) och de har nu en ny ägare. Nämligen det internationella investmentbolaget Highlander Partners. Det framgår av ett pressmeddelande från Highlander Partners, som beskriver sig som ett företag med fokus på att förvärva företag och få majoritetskontroll i syfte att skapa värde.

Läs också Sonus faber Olympica III Vackra Olympica är mycket mer än bara en uppiffad högtalare. På köpet får du substans i form av praktfullt hantverk och sublimt ljud.

Vi har utvecklat vår investeringsstrategi kring konsumentfokuserade varumärken och lyxvaror under flera år. Möjligheten att förvärva varumärken så starka som de inom McIntosh-koncernen kommer inte ofta och vi är mycket glada över att vara en del av bolagets nästa kapitel.

säger Jeff L. Hull, Highlander Partners VD och koncernchef. McIntosh Groups direktörer, Jeff Poggi och Charles Randall kommenterade:

Vi är mycket glada över att fortsätta vår tillväxtbana med Highlander-teamet. Vi ser ett överskott av möjligheter inom varumärken och produktkategorier, och tror att Highlanders finansiella strategi kan hjälpa oss att dra nytta av dessa möjligheter.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den ultimata förstärkaren

High-end förförstärkare med modern streaming

McIntosh uppdaterar förförstärkaren

Kompakt hi-fi i elegant design

Lenco lockar vinylälskare

Skivspelare för shejker och IT-miljardärer

Astell&Kern: Musikspelare i guld!

1 500 gäster såg hi-fi i Köpenhamn

Tidal sänker sina priser

Trådlös skivspelare

HIGH END-mässan i München närmar sig

Skivspelare med inbyggd förstärkare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen