Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

McIntosh och Sonus faber har sålts

Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.

Av / 2022-06-17 - 09:32
McIntosh och Sonus faber har sålts

Få high end-märken är så kända och beundrade som amerikanska McIntosh, vars framsidor med stora blå VU-mätare för många är sinnebilden av tung entusiast Hi-Fi. Detsamma kan sägas om det italienska högtalarmärket Sonus faber med sina högtalare i exklusivt läder och polerat ädelträ.

Läs också Den enda förstärkaren du behöver McIntosh MA12000 knäcker ryggen och tömmer bankkontot, men ljudet gör dig euforisk och lycklig.

De två varumärkena utgör tillsammans McIntosh Group (tidigare Fine Sounds Group) och de har nu en ny ägare. Nämligen det internationella investmentbolaget Highlander Partners. Det framgår av ett pressmeddelande från Highlander Partners, som beskriver sig som ett företag med fokus på att förvärva företag och få majoritetskontroll i syfte att skapa värde.

Läs också Sonus faber Olympica III Vackra Olympica är mycket mer än bara en uppiffad högtalare. På köpet får du substans i form av praktfullt hantverk och sublimt ljud.

Vi har utvecklat vår investeringsstrategi kring konsumentfokuserade varumärken och lyxvaror under flera år. Möjligheten att förvärva varumärken så starka som de inom McIntosh-koncernen kommer inte ofta och vi är mycket glada över att vara en del av bolagets nästa kapitel.

säger Jeff L. Hull, Highlander Partners VD och koncernchef. McIntosh Groups direktörer, Jeff Poggi och Charles Randall kommenterade:

Vi är mycket glada över att fortsätta vår tillväxtbana med Highlander-teamet. Vi ser ett överskott av möjligheter inom varumärken och produktkategorier, och tror att Highlanders finansiella strategi kan hjälpa oss att dra nytta av dessa möjligheter.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Gitarrformad kändisspelare

Streamers och streamingförstärkare från Arcam

Häftig mono-toppmodell från Mola Mola

Dansk debut som det svänger om

Nu har de gjort en DAC

Ultra-streamer från Wiim

Concorde är tillbaka

Denna såg vi inte komma

Denna har du knappast sett förut

Polsk hi-fi är en grej

Specialmodell i Lamborghini-färger

NAD-integrerad lovar toppljud till ett budgetpris

Rulla till toppen