TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Marantz Model 40n behöver bara ett par högtalare

Den här har vi väntat på. Nu är Model 40n äntligen här.

forfatter
Publicerad 2022-02-15 - 10:00

Den kolossalt läckra Model-serien som Marantz släppte för ett och ett halvt år sedan är en av de snyggaste vi har haft på testbänken. Man kan inte klaga på ljudet heller, den integrerade förstärkaren Model 30 och SACD-spelaren SACD 30n är några av de mest njutbara vi har lyssnat på i premiumklassen.

Men konstigt nog var den integrerade Model 30 en renodlat analog förstärkare, även om den hade Hypex-förstärkarmoduler, så ville man ha digitala ingångar eller streaming fick man köpa SACD-spelaren.

Det passar inte alla, eftersom ju inte alla som behöver streama har CD-skivor också.

Nya Model 40n löser problemet.

model40n Black u n StudioL 02
Marantz Model 40n. Foto: Marantz

Den är i allra högsta grad trådlös och det går att streama via både Bluetooth och Wi-Fi med Apple AirPlay 2. Och jodå, den har flera digitalingångar, inklusive USB med upp till 24 bit/192kHz. Och analoga, inklusive skivspelaringång för MM-pickuper.

model40n black EU StudioB 02
Foto: Marantz

Den har till och med HDMI med ljudretur – ARC – så att man kan koppla TV-ljudet via förstärkaren som har 2 x 70 watt effekt till ett par dugliga högtalare.

Marantz Perfect Partners MODEL40n Silver In situ 608
Foto: Marantz

Model 40n-förstärkaren har även HEOS inbyggt och stöder röststyrning via Siri, Alexa och Google.

Marantz Model40n HiFi Silver In situ 002 989x665 1 Marantz Perfect Partners MODEL40n Silver In situ 900 989x659 1 model40n Black Guts3 989x743 1
<
>
Foto: Marantz

Marantz Model 40n dyker upp i butikerna i mars och finns i svart och silver gold, som den ljusa färgen heter. Det europeiska riktpriset är 2 500 euro.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
Retroförstärkare för samlare NAD C 3050 LE är en nästan perfekt replika av förstärkaren som definierade NAD-designen. Men är det bara nytt vin på gamla flaskor?
De bästa nätverksspelarna Trådlös musik kan vara en ren njutning och rena highend-himlen, speciellt om man slipper den extrema prislappen.
Följ Ljud & Bild