TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Xbox firar 20 år med transparent spelkontroll och headset

Microsoft släpper nya tillbehör till nostalgiska Xbox-fans.

forfatter
Publicerad 2021-10-10 - 10:39

Tro det eller ej, men nu har det snart gått 20 år sedan den första Xbox-konsolen såg dagens ljus. Gaming-fans runt om i världen kan nog plötsligt känna sig lite gamla …

När Microsoft presenterade den första generationens Xbox 15 november 2001 kastade de sig in i kampen om konsolspelarnas gunst och utmanade Sony PlayStation på deras hemmabana. Resten är, som man säger, historia.

Spelkontroll och hörlurar – Xbox 20th Anniversary Special Edition

I samband med 20-årsjubileet lanserar Microsoft en ny serie nostalgiska tillbehör till dagens Xbox-konsoler. Det handlar om en specialversion av den trådlösa handkontrollen och headsetet som vi redan är bekanta med. Fast de här är mycket coolare!

Xbox 20th Anniversary Special Edition

Rent tekniskt är den nya kontrollen och hörlurarna likadana som dagens originaltillbehör, men de har en cool genomskinlig design där man ser alla delar på insidan. Handkontrollen har för övrigt fått signaturgrön Xbox-färg på detaljer som greppen. De påstås vara inspirerade av prototyperna från när Xbox-konsolen utvecklades.

Förutom spelkontrollen kommer Xbox Stereo Headset i den nya designen. Det är den versionen med kabel, som man kan plugga in direkt i den trådlösa handkontrollen.

Läs också Nu får Xbox-spelen bättre bild Ett antal Xbox-titlar kan göra spelupplevelsen starkare tack vare stöd för Dolby Vision HDR-format.

Pris och tillgänglighet

Både den trådlösa Xbox-kontrollen och Xbox Stereo Headset kostar 750 kronor. De går att förboka redan nu på microsoft.se och andra återförsäljare och förväntas komma 15 november.

Förutom de nya jubileumsprodukterna har Microsoft nyligen lanserat en ny Elite-kontroll i exklusivt Halo: Infinite-utförande i samband med Halo-spelet som släpps 8 december.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Logitechs spelhörlurar har nu fått svenskt pris Logitechs trådlösa öronproppar anpassar sig till dina öron och ska vara skräddarsydda för spel.
Senaste nytt om Forza Motorsport - se den nya trailern Påstås vara den mest tekniskt avancerade racingsimulatorn någonsin - får dessutom uppslukande Dolby Atmos-surroundljud!
lbpluss
IFA 2022: LG lanserar flexibel OLED-skärm LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning. Men priset är saftigt!
Razer siktar mot huvudet Razers nya gaming-soundbar vet var du sitter och justerar ljudet efter det för att ge en 3D-surroundupplevelse.
Spännande nyheter från Audio-Technica StreamSet-serien är speciellt gjord för proffsspelare och Twitch-strömmare.
Följ Ljud & Bild