Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Xbox firar 20 år med transparent spelkontroll och headset

Microsoft släpper nya tillbehör till nostalgiska Xbox-fans.

Skrivet av / 2021-10-10 - 10:39
Xbox firar 20 år med transparent spelkontroll och headset

Tro det eller ej, men nu har det snart gått 20 år sedan den första Xbox-konsolen såg dagens ljus. Gaming-fans runt om i världen kan nog plötsligt känna sig lite gamla …

När Microsoft presenterade den första generationens Xbox 15 november 2001 kastade de sig in i kampen om konsolspelarnas gunst och utmanade Sony PlayStation på deras hemmabana. Resten är, som man säger, historia.

Spelkontroll och hörlurar – Xbox 20th Anniversary Special Edition

I samband med 20-årsjubileet lanserar Microsoft en ny serie nostalgiska tillbehör till dagens Xbox-konsoler. Det handlar om en specialversion av den trådlösa handkontrollen och headsetet som vi redan är bekanta med. Fast de här är mycket coolare!

Xbox 20th Anniversary Special Edition

Rent tekniskt är den nya kontrollen och hörlurarna likadana som dagens originaltillbehör, men de har en cool genomskinlig design där man ser alla delar på insidan. Handkontrollen har för övrigt fått signaturgrön Xbox-färg på detaljer som greppen. De påstås vara inspirerade av prototyperna från när Xbox-konsolen utvecklades.

Förutom spelkontrollen kommer Xbox Stereo Headset i den nya designen. Det är den versionen med kabel, som man kan plugga in direkt i den trådlösa handkontrollen.

Läs också Nu får Xbox-spelen bättre bild Ett antal Xbox-titlar kan göra spelupplevelsen starkare tack vare stöd för Dolby Vision HDR-format.

Pris och tillgänglighet

Både den trådlösa Xbox-kontrollen och Xbox Stereo Headset kostar 750 kronor. De går att förboka redan nu på microsoft.se och andra återförsäljare och förväntas komma 15 november.

Förutom de nya jubileumsprodukterna har Microsoft nyligen lanserat en ny Elite-kontroll i exklusivt Halo: Infinite-utförande i samband med Halo-spelet som släpps 8 december.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta

MSI slår klorna i handhållet spelande

HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning

Fler Samsung OLED-spelskärmar

Toppsäljande Steam-spelen 2023

5 julklappsidéer till spelaren

Nytt highend spelheadset

GTA 6: Se den första officiella trailern!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen