Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Xbox firar 20 år med transparent spelkontroll och headset

Microsoft släpper nya tillbehör till nostalgiska Xbox-fans.

Av / 2021-10-10 - 10:39
Xbox firar 20 år med transparent spelkontroll och headset

Tro det eller ej, men nu har det snart gått 20 år sedan den första Xbox-konsolen såg dagens ljus. Gaming-fans runt om i världen kan nog plötsligt känna sig lite gamla …

När Microsoft presenterade den första generationens Xbox 15 november 2001 kastade de sig in i kampen om konsolspelarnas gunst och utmanade Sony PlayStation på deras hemmabana. Resten är, som man säger, historia.

Spelkontroll och hörlurar – Xbox 20th Anniversary Special Edition

I samband med 20-årsjubileet lanserar Microsoft en ny serie nostalgiska tillbehör till dagens Xbox-konsoler. Det handlar om en specialversion av den trådlösa handkontrollen och headsetet som vi redan är bekanta med. Fast de här är mycket coolare!

Xbox 20th Anniversary Special Edition

Rent tekniskt är den nya kontrollen och hörlurarna likadana som dagens originaltillbehör, men de har en cool genomskinlig design där man ser alla delar på insidan. Handkontrollen har för övrigt fått signaturgrön Xbox-färg på detaljer som greppen. De påstås vara inspirerade av prototyperna från när Xbox-konsolen utvecklades.

Förutom spelkontrollen kommer Xbox Stereo Headset i den nya designen. Det är den versionen med kabel, som man kan plugga in direkt i den trådlösa handkontrollen.

Läs också Nu får Xbox-spelen bättre bild Ett antal Xbox-titlar kan göra spelupplevelsen starkare tack vare stöd för Dolby Vision HDR-format.

Pris och tillgänglighet

Både den trådlösa Xbox-kontrollen och Xbox Stereo Headset kostar 750 kronor. De går att förboka redan nu på microsoft.se och andra återförsäljare och förväntas komma 15 november.

Förutom de nya jubileumsprodukterna har Microsoft nyligen lanserat en ny Elite-kontroll i exklusivt Halo: Infinite-utförande i samband med Halo-spelet som släpps 8 december.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen