TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Xbox firar 20 år med transparent spelkontroll och headset

Microsoft släpper nya tillbehör till nostalgiska Xbox-fans.

forfatter
Publicerad 2021-10-10 - 10:39

Tro det eller ej, men nu har det snart gått 20 år sedan den första Xbox-konsolen såg dagens ljus. Gaming-fans runt om i världen kan nog plötsligt känna sig lite gamla …

När Microsoft presenterade den första generationens Xbox 15 november 2001 kastade de sig in i kampen om konsolspelarnas gunst och utmanade Sony PlayStation på deras hemmabana. Resten är, som man säger, historia.

Spelkontroll och hörlurar – Xbox 20th Anniversary Special Edition

I samband med 20-årsjubileet lanserar Microsoft en ny serie nostalgiska tillbehör till dagens Xbox-konsoler. Det handlar om en specialversion av den trådlösa handkontrollen och headsetet som vi redan är bekanta med. Fast de här är mycket coolare!

Xbox 20th Anniversary Special Edition

Rent tekniskt är den nya kontrollen och hörlurarna likadana som dagens originaltillbehör, men de har en cool genomskinlig design där man ser alla delar på insidan. Handkontrollen har för övrigt fått signaturgrön Xbox-färg på detaljer som greppen. De påstås vara inspirerade av prototyperna från när Xbox-konsolen utvecklades.

Förutom spelkontrollen kommer Xbox Stereo Headset i den nya designen. Det är den versionen med kabel, som man kan plugga in direkt i den trådlösa handkontrollen.

Läs också Nu får Xbox-spelen bättre bild Ett antal Xbox-titlar kan göra spelupplevelsen starkare tack vare stöd för Dolby Vision HDR-format.

Pris och tillgänglighet

Både den trådlösa Xbox-kontrollen och Xbox Stereo Headset kostar 750 kronor. De går att förboka redan nu på microsoft.se och andra återförsäljare och förväntas komma 15 november.

Förutom de nya jubileumsprodukterna har Microsoft nyligen lanserat en ny Elite-kontroll i exklusivt Halo: Infinite-utförande i samband med Halo-spelet som släpps 8 december.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Samsungs ultrahäftiga gaming-skärm kommer snart till Norden Den böjda 55-tummaren Odyssey Ark kan förbeställas i slutet av augusti – nu vet vi vad den kostar!
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend