TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vacker formgivning och långskjutande kompetens?

Canon bestämmer sig för att semilång zoom inte måste vara ett hinder för snygg design.

forfatter
Publicerad 2008-03-16 - 13:21

Det här med form och funktion går inte alltid hand i hand. Det är dock precis vad Canon har lyckats med i och med sin IXUS-serie. Den har alltid förenat kompetens med ett vackert skal – här är det inget snack om att dölja brister under en glassig yta. Nu tar Canon det ett steg längre och annonserar IXUS 970 IS som har hela 5x optisk zoom utan att för den delen se klumpig ut. Även om undertecknad själv älskar klassisk kantig kameradesign så är det inget snack om att det finns ett sug efter den här typen av modeller. Om inte annat är det antagligen lättare att få naturliga bilder på släkt och vänner med en kamera som ser, ja, mindre kameraaktig ut. Det finns inget som dödar naturliga leenden hos fotoskygga så raskt som när man plockar fram en avancerad spegelreflexkamera.

Till detaljerna: 10 megapixels, 5x optisk zoom, optisk bildstabilisator, teknik för smart ISO som höjd när kameran känner av snabba rörelser i bilden, borttagning av röda ögon, ansiktsigenkänning, 2,5-tums LCD-skärm och Canons senaste bildprocessor – DIGIC III. En hel del att se fram emot alltså.

Kameran börjar säljas under mars och det rekommenderade cirkapriset är 4 000 kronor.
 
 
 
www.canon.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend