TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Trådlös Nikon

Nikon presenterar inte bara en, utan tre nya modeller. P80 med 18x zoom och sedan två olika utgåvor av kompaktkameran S52 – den enda med trådlös överföring.

forfatter
Publicerad 2008-04-14 - 10:41


                    Nikon P80
Den större P80 liknar en spegelreflex och har ett zoomomfång på 27 mm till 486 mm. Rejäl vidvinkel och kraftig tele i en och samma kamera alltså. Den inbyggda mekaniska bildstabiliseringen bör se till att åtminstone en huvudportion av zoomen går att använda utan stativ. P80 har en sensor som sparar bilder i 10 megapixlar och vi hittar alla de funktioner vi kan förvänta oss av en modern kamera. Motivprogram, ansiktsigenkänning och borttagning av röda ögon. Praktiskt taget standard idag. Lite mer intressant (även om fler tillverkare kommer med liknande lösningar) är Nikons välfungerande D-lightning-system som justerar kontrast automatiskt för att rädda högdagrar och plocka fram nyanser i mörka partier.

                    Nikon S52c
S52 är en klassisk kompaktkamera och ger bilder i 9 megapixlar med maximalt 3x zoom. I övrigt innehåller kameran ungefär samma specialfunktioner som den större P80. En sak sticker dock ut – Varianten S52c klarar nämligen att föra över bilder trådlöst.
Alla tre dyker upp den 25 april.
 
www.nikon.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
GH6: Värsting-videokamera som även tar stillbilder GH5 har äntligen fått en ersättare. Panasonic Lumix GH6 är en maxad videokamera förklädd som stillbildskamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend