TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Pentax Optio V20 med 5x zoom och 3-tumsskärm

Här är en kompaktkamera som går mot strömmen. Pentax Optio V20 har bara 8 megapixlar, något som säkerligen är en fördel för bildkvaliteten.

forfatter
Publicerad 2008-03-26 - 22:34


Optio V20 har nämligen hoppat av megapixelracet och använder 8 istället för 10, 12 eller till och med fler megapixlar. En sund lösning som vi tror kommer ge en ljuskänsligare kamera med färre bildstörningar.

Kameran har 5x zoom, från 36 till 180 mm, och automatisk makroinställning. Istället för att trycka på makroknappen när man ska ta närbilder byter V20 automatiskt till makroläge. Närgränsen är 10 cm.

Helt hoppat av trendvågen har Pentax dock inte gjort. Här finns ansiktsigenkänning och ljuskänsligheten går att ställa upp ända till ISO 6400, ett skryttal som det inte alls är säkert att det går att använda med godkänt resultat.

Pentax Optio V20 dyker upp i april och beräknas kosta drygt 3 000 kronor.
 
 
Pentax

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
GH6: Värsting-videokamera som även tar stillbilder GH5 har äntligen fått en ersättare. Panasonic Lumix GH6 är en maxad videokamera förklädd som stillbildskamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend