Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Black Friday 2018: Fynda kamera

Här hittar du veckans bästa erbjudanden på kameror.

Av / 2018-11-22 - 11:24
Black Friday 2018: Fynda kamera

Det finns inte bara Black Friday, årets galnaste rea-dag, utan även Black Week. Alltså finns det erbjudanden under hela veckan, även om allt maxas på fredag 23 november. Då brukar chanserna att göra fynd vara som allra störst.

Det gäller även kameror.

Men alla erbjudanden är inte lika bra. Vissa rabatter är så dåliga att de inte är värda att jaga runt efter – och ännu värre: en del kameror är så mediokra att vi rekommenderar att man köper dem. Även om priserna verkar låga.

Köp inte allt

”Verkar” är ordet. För många av priserna är inte nödvändigtvis lägre än de var före Black Week och Black Friday. Men vissa är riktigt bra.

Vi har gått igenom erbjudandena och hittat några som är riktigt bra, och fyller på med fler på fredag när de sista fynden avslöjas.

 

Canon

Många betraktar Canon som kungen av kameratillverkarna och ett par av modellerna är så bra att vi också är förtjusta i dem. Den här veckan är det värt att hålla kolla på fyra av Canons kameror.

Till exempel Canon EOS M5 (läs vårt test)

 

(Foto: Canon)

Den här kostade 11 000 kronor på sin tid, med ett 15-45 mm zoomobjektiv. Nu har den gått ner flera tusenlappar och gått från att vara ett val till ett fynd.

Se aktuella priser

I den något större klassen, bland spegelreflexerna, finns det också bra köp. Canon EOS 800D är en enkel men bra spegelreflex för fotografer som gillar traditionell skötsel. Det är en enklare och billigare version av EOS 77D som vi testade förra året och ett alternativ i den lägre prisklassen, även till EOS M5.

(Foto: Canon)
Det går också att investera i en professionell kamera. Canon EOS 5D Mark IV (läs vårt test) är kanske Canons bästa allroundkamera för entusiaster. Nu finns det den här tjusiga fullformatmodellen med 4K-video för mer än 10 000 kronor under vad den kostade när vi testade den. En kamera för de som vill ta sitt fotograferande till en ny nivå.
(Foto: Canon)
Men det är inte alla behöver en stor systemkamera. En kompaktkamera kan vara mer än tillräckligt. Canon Powershot G9 X Mark II går i fickan och har en ljusstark 24–100 mm-zoom som räcker för det mesta, och en vinklingsbar pekskärm som gör den lilla kameran mer praktisk att använda.
  • (Foto: Canon)

Se aktuella priser

Olympus

Olympus piffiga PEN-kameror är utmärkta systemkameror för fotografer som gillar små och lätta kameror med hög bildkvalitet. Både Olympus E-PL8 och E-PL9 finns till bra priser där ute. De är relativt lika varandra, men Olympus E-PL9 med 4K-video (läs vårt test) är snabbare och har fler kreativa inställningar. Det kostar lite mer än lillebror men finns för under 6 000 kronor med både en 14–42 mm zoom och en 30 mm makro.

 

(Foto: Olympus)

Panasonic

Olympus och Panasonics små systemkameror hamnar lite i skuggan av avancerade modeller som OM-D E-M1 II (läs vårt test) och Panasonic Lumix GH5 (läs vårt test).

Den senare är en superavancerad multimediekamera med avancerad 4K-video, 20 Mp-sensor med bildstabilisering och mycket, mycket mer. Kameran riktar sig mot fotografer som arbetar mycket med video och är utrustad därefter. Nu går det att köpa kamerahuset för en bra bit under 20 000 kronor.

 

(Foto: Panasonic)

 

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Se Canons flaggskeppskamera

Här kan du spara mycket pengar

Äntligen kommer det mer optik för Canon

Kraftfull retroblixt

DJI ger manuella objektiv autofokus

Professionell video på iPhone

Ljusstark och kompakt zoom

Först med 8K-video

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Rulla till toppen