TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Du vackra valfrihet!

Panasonic FX-500 låter oss fota som vi vill – brännviddsspannet på 25-125 mm ger möjligheter!

forfatter
Publicerad 2008-03-20 - 19:43


Kompaktkameror lanserar i rasande takt och de flesta höjer inte pulsen på oss nämnvärt. Men 25 mm vidvinkel på en kompaktkamera får definitivt våra fotografiska hjärtan att slå snabbare. Speciellt som det bara är halva historien – även zoomen är relativt tilltagen för en så liten modell.

Tillsammans med ljusstark optik, f2,8 i full vidvinkel, verkar det klart lovande. Kameran har något så ovanligt som tryckkänslig skärm, något som fortfarande är sällsynt på stillbildskameror, och en pekpenna inkluderas till och med för att hålla skärmen fläckfri.

Som vanligt från Panasonic har kameran Leica-optik med optisk bildstabilisering. Något som däremot är en nyhet är att kameran kan ta upp video i HD-upplösning, 1280 x 720, och har en ny bildprocessor, Venus Engine IV. Vi hoppas att Panasonic i och med den tar lite avstånd från sin väl aggressiva brusreducering i tidigare modeller. Ett hoppfullt tecken på att så är fallet är att man har gått ned i upplösning från den tidigare modellen i serien vilket bör leda till en än ljuskänsligare sensor med färre störningar vilket självklart leder till att mängden brusreducering kan dras ned.

Sugen på att läsa vad vi har skrivit om Panasonics tidigare kompaktkameror? Läs recensioner på FX-100 och FX30.

FX-500 kommer ut under maj.
 
www.panasonic.se
 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend