Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Zwart med ny norsk Netflix-serie

Harald Zwart ska regissera en ny Netflix-serie, som kommer nästa år.

Av / 2020-09-07 - 18:00
Zwart med ny norsk Netflix-serie

I en färsk pressrelease meddelar Netflix att de har påbörjat arbetet med sin andra norska originalserie. Regin står den gamle Hollywood-veteranen Harald Zwart för.

Bortsett från NRK-samproduktionen Lilyhammer kom den första norska originalserien från strömningsjätten tidigare i år: Ragnarok.

Den nya originalproduktionen är en thriller-drama-serie i sex avsnitt, med en extra dos humor, och blir den tredje Netflix-titeln från det norska produktionsbolaget Motion Blur.

Harald Zwart (The Karate Kid, Pink Panther 2, Den 12. mann) står for regin och serien är skriven av Petter Holmsen.

(Foto: Lars Olav Dybvig)

Produktionen har just påbörjats och i rollerna finns Kathrine Thorborg Johansen (Live), Elias Holmsen Sørensen (Odd), Andrée Sørum (Reinert), Kim Fairchild (Judith), Sarah Khorami (Rose) och Terje Strømdahl (Arvid).

”Jag är så glad över att få arbeta med Netflix och denna originella berättelse. Vi har en fantastisk rollbesättning, med unga och begåvade skådespelare, som alla förkroppsligar blandningen av skandinavisk mystik och mörk humor”, säger Harald Zwart

Läs också Corona-boost för Netflix Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Serien har ännu så länge inget namn, men här är lite om handlingen, från pressmeddelandet:

Live Hallangen förklaras död. Några timmar senare, på kriminaltekniska laboratoriet, vaknar hon plötsligt upp med ett häftigt sug efter blod. Under tiden försöker hennes bror Odd hålla den familjedrivna begravningsbyrån vid liv, men det är helt enkelt inte tillräckligt många människor som dör i den lilla norska staden Skarnes.

 När Lives blodtörst allt mer växer sig starkare inser hon att detta nyfunna begär faktiskt kan lösa hennes brors problem. Live måste nu lära sig att kontrollera sina nya mörka sidor och bestämma om hon är villig att offra människors liv för sin egen och familjeföretagets överlevnad.

”Vi är mycket glada över att inleda vårt tredje projekt med Motion Blur, som har varit en fantastisk partner till Netflix. Petter har skapat en så spännande blandning av thriller, drama och övernaturliga element med detta projekt och vi har stort förtroende för både Harald och det större kreativa teamet”, säger Tesha Crawford, Director of Nordic Original Series på Netflix.

Serien har premiär exklusivt på Netflix 2021. Exakt datum är inte satt.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Ljud & Bild
Rulla till toppen