Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Viaplay med ny Jens Lapidus-serie

Den nordiska strömningstjänsten ska nu göra en serie av Paradis City.

Av / 2023-06-03 - 11:02
Viaplay med ny Jens Lapidus-serie

Viaplay har startat inspelningen av en ny thrillerserie baserad på Jens Lapidus (Snabba Cash) bästsäljande roman Paradis City (2021).

Det internationella thrillerdramat Paradis City blir Viaplays nästa stora satsning med skådespelarna Alexander Abdallah och Julia Ragnarsson i huvudrollerna.

Serien utspelas i Sverige i en nära framtid.

För att bekämpa eskalerande problem med kriminalitet och utanförskap har murar byggts runt utsatta områden och särskilda särområdeslagar instiftats för att skydda resten av samhället. Det största av dessa områden är Järva, även känt som Paradis City.

Jens Lapidus, ”Paradis City” (Foto: Viaplay)

När den populära inrikesministern ska hålla sitt valtal inne i Järva händer det värsta tänkbara. Kravallstaketen välts omkull, skott avlossas och hon förs bort av maskerade män. Kravaller och sammandrabbningar följer och en politisk härdsmälta är nära.

Läs också Sista säsongen! Nu är trailern till avslutande säsongen av Jack Ryan här.

Emir (Alexander Abdallah) var en gång en legendarisk MMA-fighter som nu riskerar livstids fängelse.

Fredrika Falck (Julia Ragnarsson) är SÄPO-agenten som måste hitta den kidnappade inrikesministern till varje pris. Hon ger Emir ett ultimatum; Om han någonsin vill återse sin dotter måste han bli hennes infiltratör inne i Järva, i jakten på den försvunna inrikesministern.

Inspelningen är redan i full gång i både Stockholm och Vilnius.

Paradis-City_1-4 Paradis-City_1-3 Paradis-City_1-2 Paradis-City_1-1 (1)
<
>
Paradis City (Foto: Viaplay)

 

Sjutton år har gått sedan Jens Lapidus fick sitt internationella genombrott med Snabba Cash (som blev en av 2000-talets mest sålda och omtalade böcker), en roman som kretsade kring ekonomistudenten JW Westlund som levde ett intensivt dubbelliv, med ena foten i den blasé och posha Stureplansmiljön och den andra foten stadigt i Stockholms kriminella undre värld.

Romanen blev en Netflix-serie 2021.

I samband med tillkännagivandet av Paradis City säger skådespelerskan Julia Ragnarsson:

Det är otroligt roligt att ta sig an det här projektet. Rollen skiljer sig mycket från andra roller jag har spelat och det gör det än mer spännande och utmanande. Det kommer vara otroligt fysiskt krävande och jag är så taggad på allt jag ska få lära mig. Alexander Abdallah är en fantastisk skådespelare jag verkligen ser fram emot att få spela emot.

Paradise City kommer att bestå av sex avsnitt. Fenar Ahmad är regissör och manusförfattare är Björn Paqualin.

Läs också Snabba knarkpengar! Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.

Lapidus är själv entusiastisk och säger:

Boken Paradis City är ett försök att berätta om vår tid. Jag är oerhört glad att den nu ska bli tv-serie på Viaplay och har med glädje kunnat följa manusprocessen och alla andra förberedelser. Min övertygelse är att Paradis City kommer bli en av de fetaste svenska serierna i modern tid.

Paradis City (Foto: Viaplay)

Paradis City produceras av Strive Stories i samproduktion med Viaplay, i samarbete med Paprika Studios. Producenter på Strive Stories är Nicklas Wikström Nicastro(Snabba Cash) och Caroline Landerbergoch exekutiv producent är Jens Lapidus

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern till Citadel

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Rulla till toppen