TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mer Kärlek och anarki från Netflix

I sommar kommer uppföljaren av den underbara, svenska feelgood-serien.

forfatter
Publicerad 2022-05-08 - 08:31

För ett och ett halvt år sedan kom det en liten fräck pärla i form av en svensk feelgood-komedi.

Lisa Langseth är manusförfattare och med Kärlek och anarki fick hon sin regidebut, där hon tog tag i ett vardagligt nutidsdrama, och serverade oss en härlig feelgood-dramakomedi, med en lysande Ida Engvoll i huvudrollen.

Kjaerlighet og anarki sesong 2 7
Kärlek och anarki, säsong 2 (Foto: Netflix)

Sofie (Engvoll) är en målmedveten karriärkvinna som har koll på allt. Stor, vacker lägenhet i centrala Stockholm, utstakad framtid och hon har man och två barn. Hon jobbar som ”digitaliseringskonsult”, det vill säga att hon träder in som en ”räddande ängel” i stela företag som behöver hoppa på det digitala tåget.

Läs också Ett oanständigt förslag ... Härligt, charmerande samtidsdrama med välbekanta konflikter och utmaningar.

Hennes nya kund är ett dammigt förlag som definitivt inte har haft innovation, tekniskt försprång och digitalisering i affärsplanen de senaste 15 åren. Sofie kommer in som en virvelvind och vill vända upp och ner på det mesta – och stöter på förväntat motstånd från de anställda.

För att bli av med stressen tar sig Sofie en snabbis ett par gånger om dagen, i all sin ensamhet och med porrfilm på sin mobil och öronpropparna inkopplade. Dessvärre bli hon påkommen av förlagets unge IT-tekniker – vilket sätter igång en serie oväntade och oförutsedda händelser.

Nu har Netflix släppt trailern för säsong 2:

 

Från förhandsinformationen om handlingen för säsong 2 kan vi läsa:

Sofie är nyskild och försöker skapa ett nytt liv som inkluderar Max. Oförutsägbara händelser gör dock att hon plötsligt befinner sig mitt i en livskris, som också får stora konsekvenser för Max – och ingenting blir som de har tänkt sig. Samtidigt brottas det lilla förlaget Lund & Lagerstedt fortfarande med den traditionella litteraturens värld å ena sidan och alla de nya möjligheter som nutiden erbjuder å andra sidan.

Det dröjer inte länge förrän konflikterna haglar mellan gammalt och nytt, mellan stor litteratur och ekonomiska verkligheter. Vad är rätt och fel, normalt och onormalt, vad är egentligen verkligt – och spelar det någon roll? Mitt i detta tumult står karaktärerna med bankande hjärtan och försöker förstå både livet och sig själva.

Kjaerlighet og anarki sesong 2 4 989x497 1 Kjaerlighet og anarki sesong 2 8 989x660 1 Kjaerlighet og anarki sesong 2 3 989x660 1 Kjaerlighet og anarki sesong 2 6 989x660 1 Kjaerlighet og anarki sesong 2 9 989x660 1 Kjaerlighet og anarki sesong 2 11 989x660 1 Kjaerlighet og anarki sesong 2 10 989x660 1 Kjaerlighet og anarki sesong 2 2 989x660 1
<
>
Kärlek och anarki, säsong 2 (Foto: Netflix)

Säsong 2 har premiär den 16 juni i år.

Läs också Alla nya streamingtitlar i maj Dessa serier/filmer kan du streama i maj – och nu kommer Stranger Things tillbaka!
Stranger Things sesong 4 1

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Maverick är (äntligen!) tillbaka Endast få dagar kvar tills Maverick flyger igen - i Top Gun 2.
Marvel-hjältarna kommer hem Alla de ursprungliga Marvel-serierna, som från början producerade av Netflix, har nu försvunnit från streamingtjänsten.
Svensk Prime Video-serie Äntligen satsar Prime Video på lokalproducerat innehåll.
Spänningsthriller från Mellanöstern håller tempot Mossads intrikata skuggkrig mot ärkefienden är fortfarande en av de bättre spionserierna.
Medelmåttigt av Connelly Halvbrodern till den mer berömde Harry Bosch har fått en egen TV-serie – men vi är inte särskilt imponerade.
Se den första Avatar 2-trailern Nu är trailern till James Cameron efterlängtade (?) uppföljare till megasuccén Avatar här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend