TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Hell or High Water blir TV-serie

Nu kommer ytterligare en TV-serie som baserad på en av filmerna från ett av de hetaste namnen i filmbranschen.

forfatter
Publicerad 2022-01-15 - 10:15

Få namn i serie-/filmbranschen har fått ett högre anseende de senaste åren än Taylor Sheridan.

Multibegåvade Sheridan är ursprungligen mest känd som manusförfattaren till bra filmer som Sicario, Wind River och Hell or High Water. Numera ligger ringräven även bakom seriesuccéer som Yellowstone, Mayor of Kingstown och 1883 (samt kommande Kansas City).

Läs också Härliga, vackra, brutala, vilda västern Prequel-serien till Yellowstone överträffar sin ursprungsserie.

Sheridan skrev manuset till den smått episka actionthrillern Hell or High Water, med Chris Pine, Jeff Bridges och Ben Foster i huvudrollerna. Snart överförs filmen från 2016 till TV-serie.

Hell or High Water 2
Hell or High Water (Foto: Lionsgate)

Actionthrillern handlar om mänsklig desperation och ställer djupa moraliska frågor när huvudkaraktärerna måste fatta svåra beslut. En frånskild man får med sig sin bror, som suttit i fängelse, och begår en serie huvudlösa bankrån för att rädda familjens ranch.

Efter sig får de den hängivna sheriffen (i Jeff Bridges skepnad).

Hell of High Water 5 989x655 1 Hell of High Water 4 989x556 1 Hell or High Water 3 989x556 1
<
>
Hell or High Water (Foto: Lionsgate)

Fox har nu köpt serierättigheterna till Hell or High Water och anlitat Jessica Mecklenburg (Dopesick) som producent.

Serien kommer att vara inspirerad av filmen och handla om en hänsynslös oljebaron som försöker lura en liten ranch i västra Texas. Två bröder försöker försvara vad som är deras rättmätiga egendom och arv, och begår därför en rad bankrån – men får lagens långa arm efter sig.

Läs också Sicario Hur ska man bekämpa knarksmugglingen? Med lagar och regler, eller ska ALLA medel vara tillåtna?

Manus ska skrivas av Mecklenburg, men varken regissör eller skådespelare är i nuläget knutna till projektet – serien förväntas inte ha premiär förrän någon gång nästa höst.

Vi håller tummarna för att Taylor Sheridan hamnar bakom ratten. Under tiden du väntar: missa inte den stabila säsongspremiären av Mayor of Kingstown (på Paramount+)!

Läs också Vi fixar allt! Jeremy Renner går från godhjärtad superhjälte till att försöka vara godhjärtad ”fixare” i fängslande kriminaldrama.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend