TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Hell or High Water blir TV-serie

Nu kommer ytterligare en TV-serie som baserad på en av filmerna från ett av de hetaste namnen i filmbranschen.

Få namn i serie-/filmbranschen har fått ett högre anseende de senaste åren än Taylor Sheridan.

Multibegåvade Sheridan är ursprungligen mest känd som manusförfattaren till bra filmer som Sicario, Wind River och Hell or High Water. Numera ligger ringräven även bakom seriesuccéer som Yellowstone, Mayor of Kingstown och 1883 (samt kommande Kansas City).

Härliga, vackra, brutala, vilda västern Prequel-serien till Yellowstone överträffar sin ursprungsserie.

Sheridan skrev manuset till den smått episka actionthrillern Hell or High Water, med Chris Pine, Jeff Bridges och Ben Foster i huvudrollerna. Snart överförs filmen från 2016 till TV-serie.

Hell or High Water 2
Hell or High Water (Foto: Lionsgate)

Actionthrillern handlar om mänsklig desperation och ställer djupa moraliska frågor när huvudkaraktärerna måste fatta svåra beslut. En frånskild man får med sig sin bror, som suttit i fängelse, och begår en serie huvudlösa bankrån för att rädda familjens ranch.

Efter sig får de den hängivna sheriffen (i Jeff Bridges skepnad).

Hell of High Water 5 989x655 1 Hell of High Water 4 989x556 1 Hell or High Water 3 989x556 1
<
>
Hell or High Water (Foto: Lionsgate)

Fox har nu köpt serierättigheterna till Hell or High Water och anlitat Jessica Mecklenburg (Dopesick) som producent.

Serien kommer att vara inspirerad av filmen och handla om en hänsynslös oljebaron som försöker lura en liten ranch i västra Texas. Två bröder försöker försvara vad som är deras rättmätiga egendom och arv, och begår därför en rad bankrån – men får lagens långa arm efter sig.

Läs också

Sicario

Manus ska skrivas av Mecklenburg, men varken regissör eller skådespelare är i nuläget knutna till projektet – serien förväntas inte ha premiär förrän någon gång nästa höst.

Vi håller tummarna för att Taylor Sheridan hamnar bakom ratten. Under tiden du väntar: missa inte den stabila säsongspremiären av Mayor of Kingstown (på Paramount+)!

Läs också

Vi fixar allt!
LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.