TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Bröderna Duffer bekräftar Stranger Things spin-off!

Nu bekräftar filmduon vad de kom med antydningar om för månader sedan.

forfatter
Publicerad 2022-07-07 - 14:41

För sex dagar sedan släppte Netflix del II av den fjärde säsongen av den überpopulära kultserien Stranger Things – och de har redan bekräftat att nästa säsong kommer att bli den sista om ungdomsgänget från Hawkins Indiana.

Men som vi kunde rapportera redan i februari har seriens skapare, bröderna Duffer, redan nya planer för Hawkins-universumet.

Stranger Things sesong 4 7
Stranger Things (Foto: Netflix)

Det var under podcasten ”Happy Sad Confused” som Matt och Ross Duffer bekräftade den kommande spin-off-serien:

Vi jobbade faktiskt på den idag. Det är en spinoff-idé som vi inte har berättat om för någon. Det är en historia som anknyter till ”Stranger Things”-världen, men det handlar mer om hur vi berättar historien.

Det blir ingen Dustin- eller Eleven-spinoff, eller att vi följer ett annat ”nummer”. Det är inte intressant för mig. Vi har gjort allt det där. Det här är väldigt annorlunda, men det är bindväv. Det viktigaste som binder dem samman, skulle jag säga, är medvetenheten om berättandet.

Samtidigt är bröderna noga med att betona att den nya serien kommer att vara ”1000% annorlunda än Stranger Things”. De förnekar även att de ens kommer att vara ansvariga för att regissera serien själva.

PS! Om du dör av spänning om vad den nya serien kommer att handla om kan du bara ringa Finn Wolfhard, som spelar Mike i Stranger Things. Bröderna Duffer medger att Finn har gissat sig till handlingen i den nya serien.

Stranger Things sesong 4 14
Har Finn Wolfhard (till höger) psykiska förmågor? (Foto: Netflix)

Någon ytterligare information, eller lanseringsdatum för spin-off-serien, är bröderna inte villiga att dela med sig av just nu.

Säsong 4 av Stranger Things har slagit alla tittarrekord, ökat Netflix-prenumerationsnummer, återfört Kate Bush till topplistorna och gett bröderna Duffer nästan carte blanche för vad de vill satsa på i framtiden.

Ted Sarandos (Netflix co-CEO, Chief Content Officer) berättade för Deadline:

Matt and Ross are an exceptionally unique talent with a vision so crisp and clear. They are all about the details — it’s no accident that ”Stranger Things” has pierced the zeitgeist to become the epic pop culture phenomenon it is today. We’re excited to continue telling new stories with them.

 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Följ Ljud & Bild