Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bröderna Duffer bekräftar Stranger Things spin-off!

Nu bekräftar filmduon vad de kom med antydningar om för månader sedan.

Av / 2022-07-07 - 14:41
Bröderna Duffer bekräftar Stranger Things spin-off!

För sex dagar sedan släppte Netflix del II av den fjärde säsongen av den überpopulära kultserien Stranger Things – och de har redan bekräftat att nästa säsong kommer att bli den sista om ungdomsgänget från Hawkins Indiana.

Läs också Är den expanderade fjärde säsongen bra? Få serier har visat en större utvecklingskurva än Stranger Things – till stor glädje för de flesta, men säkert också en källa till förargelse hos vissa.

Men som vi kunde rapportera redan i februari har seriens skapare, bröderna Duffer, redan nya planer för Hawkins-universumet.

Stranger Things sesong 4 7
Stranger Things (Foto: Netflix)

Det var under podcasten “Happy Sad Confused” som Matt och Ross Duffer bekräftade den kommande spin-off-serien:

Vi jobbade faktiskt på den idag. Det är en spinoff-idé som vi inte har berättat om för någon. Det är en historia som anknyter till “Stranger Things”-världen, men det handlar mer om hur vi berättar historien.

Det blir ingen Dustin- eller Eleven-spinoff, eller att vi följer ett annat ”nummer”. Det är inte intressant för mig. Vi har gjort allt det där. Det här är väldigt annorlunda, men det är bindväv. Det viktigaste som binder dem samman, skulle jag säga, är medvetenheten om berättandet.

Samtidigt är bröderna noga med att betona att den nya serien kommer att vara “1000% annorlunda än Stranger Things”. De förnekar även att de ens kommer att vara ansvariga för att regissera serien själva.

PS! Om du dör av spänning om vad den nya serien kommer att handla om kan du bara ringa Finn Wolfhard, som spelar Mike i Stranger Things. Bröderna Duffer medger att Finn har gissat sig till handlingen i den nya serien.

Stranger Things sesong 4 14
Har Finn Wolfhard (till höger) psykiska förmågor? (Foto: Netflix)

Någon ytterligare information, eller lanseringsdatum för spin-off-serien, är bröderna inte villiga att dela med sig av just nu.

Läs också Hör musiken från "Stranger Things" Är du redo för säsongsfinalen av Stranger Things? Med den här spellistan kommer du på rätt humör.

Säsong 4 av Stranger Things har slagit alla tittarrekord, ökat Netflix-prenumerationsnummer, återfört Kate Bush till topplistorna och gett bröderna Duffer nästan carte blanche för vad de vill satsa på i framtiden.

Ted Sarandos (Netflix co-CEO, Chief Content Officer) berättade för Deadline:

Matt and Ross are an exceptionally unique talent with a vision so crisp and clear. They are all about the details — it’s no accident that “Stranger Things” has pierced the zeitgeist to become the epic pop culture phenomenon it is today. We’re excited to continue telling new stories with them.

 

Läs också Alla nya streaming-titlar i juli Här är alla nya serier och filmer du kan streama i juli.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen