Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Allente lanserar app för Android TV

Ger bland annat möjlighet att strömma live-TV och hyra eller köpa innehåll.

Av / 2022-09-16 - 15:34
Allente lanserar app för Android TV

Den nordiska TV-distributören Allente (tidigare Canal Digital+Viasat) har precis lanserat sin nya Android TV-app. Här kan du få tillgång till att streama de kanaler du prenumererar på via ditt nuvarande TV-paket.

Appen är tillgänglig för både satellit-, fiber-TV- och OTT-kunder som har en TV med Android användargränssnitt 8.0 eller högre. Det vill säga vanligtvis en TV från Sony, Philips, Toshiba eller Xiaomi, och inte minst Chromecast med Google TV.

Läs också Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.

Lanseringen av Android TV-appen är en milstolpe för Allente. Vår nya produktplattform erbjuder en sömlös upplevelse, där användaren lätt kan röra sig mellan live-kanaler, tv-arkiv, streaminginnehåll och streamingtjänster. Vi vet att våra kunder har frågat efter och uppskattar snabb och enkel tillgång till sina favoritsporter, nyheter, filmer och serier på den plattform de själva väljer.

Det säger Jon Espen Nergård, teknologidirektör på Allente.

Jon Espen Nergård, teknologidirektör på Allente. (Foto: Allente)

Slut på betatest

Allente Android TV-appen har redan betatestats av kunder från hela Norden, med kontinuerliga uppdateringar och förbättringar under sommaren. Under de kommande månaderna kommer fler funktioner och innehåll att inkluderas i appen, inklusive möjligheten att hyra eller köpa innehåll.

Läs också Strålande OLED-TV Briljant bildkvalitet och kristallklart ljud – rakt ut från TV-skärmen – gör Sony A80K till en imponerande TV som kommer riktigt nära den dyrare A95K!

Tillgänglig nu

Allente-appen för Android är för närvarande tillgänglig för nedladdning i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Grönland och Färöarna.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

3 reaktioner på ”Allente lanserar app för Android TV”

  1. Fungerar ej på LTC tv med inbyggd Chromecast. Säger att jag inte har någon internetuppkoppling fast Youtube och Netflix funkar?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen