TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Swift 3 och Swift 5: nya bärbara från Acer

Ultratunna laptops till låga priser.

Efter Asus är nu även Acer klara med nya ultratunna bärbara datorer som kör Intels senaste processorteknik. Både Acer Swift 3 och Swift 5 har med andra ord 11:e generationens Intel Core-processorer – Swift 5 är till och med certifierad enligt Intels så kallade Evo-plattform. Det betyder att den uppfyller ett antal stränga krav på korta svarstider, omedelbar väckning, lång batteritid och snabb laddning – allt för att göra användningen så snabb och mobil som det bara går.

Acer Swift 3. (Foto: Acer)

Acer Swift 3

Den minsta modellen i Swift-serien finns i två olika versioner med Intel Core i5 respektive Core i7. Dessutom har de Intel Iris X, Thunderbolt 4 och Wi-Fi 6.

Precis som nya Asus ZenBook S har Acer Swift 3 en skärm i 3:2-format.

Men med en storlek på 13,5 tum och en upplösning på 2256 x 1504 pixlar är den ena modellen (SF313-53) dock en aning mindre än Asus-konkurrenten. Acer-datorn väger 1,19 kg och är bara 15,95 mm tjock på det tunnaste stället.

Acer Swift 3 (SF314-59) har däremot en 14-tums skärm med Full HD-upplösning. Ändå är den också bara 15,95 mm tjock på det tunnaste stället – men med sina 1,2 kilo väger den å andra sidan en smula mer än SF313-53.

Båda versionerna har upp till 16 GB LPDDR4X RAM samt SSD-lagring.

Acer Swift 5. (Foto: Acer)

Acer Swift 5

Som nämnts är Swift certifierat enligt Intels Evo-plattform, vilket konkret innebär att datorn är optimerad för att vara så mobil som möjligt utan att kompromissa med prestanda.

Swift 5 har 11:e generationens Intel Core i7-processor och Intel Iris X-grafik. Skärmen är på 14 tum med Full HD-upplösning och är omgiven av en ultratunn ram. Ett så kallat Antimicrobial Gorilla Glass från Corning ser till att den känsliga pekskärmen inte utvecklas till en petriskål av bakterier och virus!

Acers ultralätta laptop tillhör både det förflutna och framtiden Acer Swift 5 ser inte mycket ut för världen och känns lättare än många mobiler. Ändå är den ingen lättviktare!

Pris och tillgänglighet

Acer Swift 3 släpps till svenska butiker i november. Priset för den billigaste modellen är 12 800 kronor.

Acer Swift 5 kommer i november och kostar 10 500 kronor.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.