Swift 3 och Swift 5: nya bärbara från Acer

Ultratunna laptops till låga priser.

Efter Asus är nu även Acer klara med nya ultratunna bärbara datorer som kör Intels senaste processorteknik. Både Acer Swift 3 och Swift 5 har med andra ord 11:e generationens Intel Core-processorer – Swift 5 är till och med certifierad enligt Intels så kallade Evo-plattform. Det betyder att den uppfyller ett antal stränga krav på korta svarstider, omedelbar väckning, lång batteritid och snabb laddning – allt för att göra användningen så snabb och mobil som det bara går.

Acer Swift 3. (Foto: Acer)

Acer Swift 3

Den minsta modellen i Swift-serien finns i två olika versioner med Intel Core i5 respektive Core i7. Dessutom har de Intel Iris X, Thunderbolt 4 och Wi-Fi 6.

Precis som nya Asus ZenBook S har Acer Swift 3 en skärm i 3:2-format.

Men med en storlek på 13,5 tum och en upplösning på 2256 x 1504 pixlar är den ena modellen (SF313-53) dock en aning mindre än Asus-konkurrenten. Acer-datorn väger 1,19 kg och är bara 15,95 mm tjock på det tunnaste stället.

Acer Swift 3 (SF314-59) har däremot en 14-tums skärm med Full HD-upplösning. Ändå är den också bara 15,95 mm tjock på det tunnaste stället – men med sina 1,2 kilo väger den å andra sidan en smula mer än SF313-53.

Båda versionerna har upp till 16 GB LPDDR4X RAM samt SSD-lagring.

Acer Swift 5. (Foto: Acer)

Acer Swift 5

Som nämnts är Swift certifierat enligt Intels Evo-plattform, vilket konkret innebär att datorn är optimerad för att vara så mobil som möjligt utan att kompromissa med prestanda.

Swift 5 har 11:e generationens Intel Core i7-processor och Intel Iris X-grafik. Skärmen är på 14 tum med Full HD-upplösning och är omgiven av en ultratunn ram. Ett så kallat Antimicrobial Gorilla Glass från Corning ser till att den känsliga pekskärmen inte utvecklas till en petriskål av bakterier och virus!

Läs också Acers ultralätta laptop tillhör både det förflutna och framtiden Acer Swift 5 ser inte mycket ut för världen och känns lättare än många mobiler. Ändå är den ingen lättviktare!

Pris och tillgänglighet

Acer Swift 3 släpps till svenska butiker i november. Priset för den billigaste modellen är 12 800 kronor.

Acer Swift 5 kommer i november och kostar 10 500 kronor.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Huawei MateBook X (EUL-W19D)

  Riktpris: 17000 kr Tjusig – men med kompromisser

  Apple MacBook Air 13″ (2020)

  Riktpris: 13000 kr Fortfarande mest för pengarna

  Samsung Galaxy Book Ion NP930XCJ-K01SE

  Riktpris: 17900 kr Håller inte riktigt måttet

  Apple MacBook Air 13″ (2020) vs. Samsung Galaxy Book Ion

  Riktpris: kr Duell: MacBook Air vs. Samsung Galaxy Book Ion
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.