Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

11:e generationens Intel Core i Asus nya bärbara datorer

Asus lanserar ny ZenBook S och ZenBook Flip S.

Av / 2020-09-03 - 09:00
11:e generationens Intel Core i Asus nya bärbara datorer

Allting är virtuellt i dessa corona-tider. Det gäller även Asus digitala presskonferens, där det taiwanesiska företaget i går under rubriken ”Built for Brilliance” lanserade flera nya bärbara datorer – de flesta med 11:e generationens Intel Core-processorer och Intel X Graphics-arkitektur, vilket bland annat innebär att alla modellerna stöder Thunderbolt 4 och Wi-Fi 6.

Bland de många nyheterna finns världens tunnaste hybriddator med OLED-skärm och världens tunnaste och lättaste laptop i 3:2-format med 3,3K-skärm. Åtminstone enligt Asus pressmeddelande.

ASUS ZenBook Flip S (UX371) (Foto: Asus)

ASUS ZenBook Flip S (UX371)

Den tunna hybriden med OLED-skärm har fått beteckningen ZenBook Flip S och är efterträdaren till den strålande hybriddatorn med samma namn som vi belönade med en särskild rekommendation för ett par år sedan.

Den nya modellen har dock 4K UHD OLED-skärm som både är PANTONE-certifierad och har 100% DCI-P3-färgskala. Skärmen kan naturligtvis roteras 360 grader kring sin egen axel, så att Flip S kan användas som en vanlig bärbar dator eller konverteras till en surfplatta om man känner för det.

Nya ZenBook Flip S väger bara 1,2 kg och är 13,9 mm tjock på det tunnaste stället. Under motorhuven, hittar man som sagt en 11:e generationens Intel Core-processor (upp till i7) samt upp till 16 GB RAM och 1 TB SSD. Datorn har med fyra Thunderbolt 4 USB-C-portar samt en USB 3.2 och en HDMI.

ASUS ZenBook S (UX393) (Foto: Asus)

ASUS ZenBook S (UX393)

Precis som exempelvis Huawei MateBook X Pro har nya ZenBook S en 13,9-tums skärm i 3:2-format, vilket ger den bärbara datorn en skärmupplösning på imponerande 3300 x 2200 pixlar (3,3K). Det speciella skärmformatet kan vara en fördel när man surfar i webbläsaren eller arbetar i klassiska produktivitetsverktyg som Word och Excel.

Precis som i ZenBook Flip S är ZenBook S-skärmen PANTONE-certifierad för korrekt färgåtergivning.

Datorn väger 1,35 kg och är 15,7 mm tjock på det tunnaste stället. Under tangentbordet hittar vi 11:e generationens processorer från Intel (upp till Core i7) samt upp till 16 GB RAM och 1 TB SSD. Förutom två Thunderbolt 2 USB samt en USB 3.2 och en HDMI har ZenBook S en microSD-kortläsare.

Pris och tillgänglighet

Asus har ännu inte sagt någonting om priset eller tillgänglighet, vi uppdaterar artikeln så fort vi får reda på mer.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen