Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Netgear lanserar Nighthawk RS700 med Wi-Fi 7

Routern har en ny antenndesign och nätverkshastighet på upp till 19 Gbit/s.

Av / 2023-03-14 - 22:27
Netgear lanserar Nighthawk RS700 med Wi-Fi 7

2023 blir året då de första Wi-Fi 7-produkterna ser dagens ljus. Vi har just testat mobilen Xiaomi 13 Pro, som stöder den nya trådlösa standarden, och nu meddelar nätverksjätten Netgear att de är redo med en Wi-Fi 7-router, som kommer på den amerikanska marknaden under årets andra kvartal.

Den nya Netgear Nighthawk RS700 Router levereras med tri-band-teknik och drivs av Broadcoms BCM6726/3 WiFi 7-system på ett chip (SOC). I ett pressmeddelande lovar Netgear att routern ska kunna leverera en nätverkshastighet på upp till 19 Gbit/s.

Dessutom lovar tillverkaren en “dramatisk minskning av latens, vilket ger en mer oavbruten användarupplevelse oavsett om det handlar om onlinespel, Zoom-samtal eller upp till 8K-streaming från flera användare samtidigt.”

Förutom Wi-Fi 7 är Nighthawk RS700 utrustad med en 10 GB och fyra 1 GB LAN-portar. Routern levereras också med ett års Netgear Armor, Powered by Bitdefender, som ger en automatisk säkerhetssköld för alla anslutna enheter, lovar pressmeddelandet.

Läs också Trots fantastisk kamera: Xiaomis nya toppmobil är ingen fullträff Xiaomi 13 Pro är en ambitiös produkt för att komma från den kinesiska mobiltillverkaren – och dessutom den dyraste mobilen som Xiaomi har lanserat på den svenska marknaden hittills. Frågan är om den är värd alla pengar?

Ny design för att säkerställa maximal prestanda

Nighthawk RS700-routern har ett nytt, elegant chassi med effektiva antenner som ger 360-graders täckning optimerad för att stödja upp till 200 enheter samtidigt i hela hemmet, lovar Netgear.

3D-antenndesignen måste ge den bästa anslutningen, oavsett om det är äldre hus eller nybyggnation. Wi-Fi 7-signalen kommer att ha en räckvidd på upp till 325 kvadratmeter, försäkras vi.

Routern innehåller länkaggregering, vilket möjliggör hastigheter på flera gigabyte från flera källor samtidigt. Det innebär att RS700 ska vara optimal för den som vill uppgradera hela sitt nätverk till multi-gigabyte hastigheter, hävdar tillverkaren.

Anslutning av en USB-hårddisk stöds också, så du kan installera en nätverkshårddisk för extern lagring, säkerhetskopiering, medieströmning eller delning av stora filer.

Routern möjliggör också fyra separata nätverk för att maximera prestanda. Förutom ett huvud- och ett gästnätverk kan användare skapa ett prioriterat nätverk för applikationer som streaming och spel, som behöver kortast möjliga svarstid.

Smart Home-enheter kommer att kunna isoleras i IoT-nätverket för att förhindra att eventuella intrång påverkar de andra nätverken. Dessa funktioner kommer att finnas tillgängliga i framtida programutgåvor, lovar Netgear. (Foto: Netgear)

Pris och tillgänglighet

Inledningsvis kommer Netgear Nighthawk WiFi 7 Tri-Band Router RS700S att finnas tillgänglig i USA från och med andra kvartalet, först på Netgears webbplats och därefter hos andra stora återförsäljare. Ungefärligt pris: 700 USD.

I skrivande stund har Netgear inte lämnat ut ytterligare information om när produkten kommer att finnas tillgänglig i Sverige.

Netgear Nighthawk AX8 EAX80 (AX6000)

Kostsam utökning av nätverket

Om du redan har ett bra nätverk och vill ha bättre täckning kan Nighthawk EAX80 vara mitt i prick.

Läs hela testet

Netgear Nighthawk MK63

Wi-Fi 6 vi har råd med

Äntligen ett mesh-nätverk med Wi-Fi 6 som vanligt folk kan ha råd med. Är det bara att spänna fast säkerhetsbältet och göra sig beredd på superhastigheter?

Läs hela testet
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

Rulla till toppen